Här är alla tv-program Apple har på gång

Apple satsar stort på egenproducerat tv-material, och har slutit avtal med många av Hollywoods mest kända skådespelare, producenter och manusförfattare. Här är allt företaget har på gång, som snart kan komma till en Apple TV nära dig.

Att Apple satsar stort på eget tv-innehåll är knappast en hemlighet längre, trots att de två första produktionerna Carpool Karaoke och Planet of the Apps knappast kan beskrivas som sucéer. Skam den som ger sig, verkar Apple resonera.

Under ledning av de tidigare Sony-cheferna Jamie Erlicht och Zack Van Amburg ska Apple nu bli en aktör att räkna med, och förhoppningsvis få många fler människor att införskaffa en Apple TV eller annan Apple-produkt. De båda rapporterar direkt till Apple Music-chefen Eddy Cue, och listan över tv-profiler och licenser som köpts upp är redan ganska lång.

Hur Apple kommer att distribuera alla de här serierna är än så länge okänt. De första programmen erbjöds som en del av musiktjänsten Apple Music, men det verkar troligt att ett bredare tv-utbud kommer att kosta extra, eller finnas som ett helt eget abonnemang.

Här är en lista över produktioner som Apple har på gång. Sammantaget kanske det inte räcker för att bli ett nytt Netflix, men det är onekligen en hel del intressant i görningen, där det finns något för de flesta. Är det något särskilt du ser extra mycket fram emot? Berätta i kommentarerna!

Amazing Stories

Tio nya avsnitt av Steven Spielbergs science fiction-antologi från 1980-talet är beställd, och budgeten är satt till höga 5 miljoner dollar per avsnitt. Spielbergs bolag Amblin står för produktionen tillsammans med NBC Universal.

Are You Sleeping

En dramaserie i tio delar, baserad på romanen av Kathleen Barber. Boken handlar om hur en podcast öppnar upp ett gammalt mordfall, liknande den populära podden Serial.

Calls

En engelsk version av den franska tv-serien Calls, där korta avsnitt förmedlar en berättelse utifrån riktiga ljudinspelningar och inte så mycket bilder. De flesta avsnitt faller inom mysterie- eller skräck-genren.

Central Park

En animerad tv-serie av Loren Bouchard (Bob´s Burgers). Serien kommer handla om en familj med vaktmästare i Central Park, som räddar världen. 26 avsnitt är beställda till att börja med.

Home

En dokumentärserie där vi får följa med in i "världens mest extraordinära hem". Verkar likna MTV-serien Cribs, men ska ha mer fokus på design och arkitektur. Tio avsnitt är beställda inledningsvis.

Little America

En tv-serie om amerikanska immigranter, baserat på reportage från tidskriften Epic Magazine. Serien utvecklas av Kumail Najiani och Emily V. Gordon (The Big Sick), Lee Eisenberg (The Office) och Alan Yang (Master of None)

Little Voices

En komediserie med halvtimmesavsnitt från producenten J.J. Abrams (Lost) och musikern Sara Bareilles. Serien beskrivs som ett kärleksbrev till det varieradne musiklivet i New York, och handlar om en grupp 20-åringar som söker sin egna röst. Tio avsnitt är beställda.

Pachinko

Apple har säkrat rättigheterna till den bästsäljande romanen av Min Jin Lee, där genom fyra generationer får följa en fattig koreansk familj som migrerat till Japan. Tv-versionen ska skrivas och produceras av Soo Hugh (The Killing, Under the Dome).

See

Ett "episkt framtidsdrama" som vi vet mycket lite om, förutom att Game of Thrones-profilen Jason Momoa ska spela en av huvudrollerna. See utvecklas av Steven Knight (Peaky Blinders) och Francis Lawrence (Hunger Games).

Shantaram

En serie baserad på den bästsäljande romanen med samma namn, skriven av Gregory David Roberts. I boken får vi följa Lin, som flyr från ett australiensiskt fängelse och försvinner i staden Bombay. Producent blir Eric Warren (American Hustle).

Stiftelsen

Isaac Asimovs klassiska science fiction-romaner ska bli tv-serie. I Stiftelsen får vi följa matematikern och psykohistorikern Hari Seldon, som arbetar på att bevara mänsklighetens kunskap när det galaktiska imperiet faller. Hur själva tv-serien blir har vi ingen aning om.

Swagger

En dramaserie baserad på basketspelaren Kevin Durants liv. Produceras av Durants egna bolag Thirty Five Media och Reggie Rock Bythewood (Notorious) kommer att skriva och regissera.

Time Bandits

Enligt nya rykten är Apple när att säkra rättigheterna till Terry Gilliams snurriga fantasyfilm Time Bandits från 1981. I orginalfilmen får vi följa 11-årige Kevin som reser i tiden tillsammans med sex dvärgar som stulit en karta över tid och rum från Den Högste. I de många rollerna syntes bland annat John Cleese, Michael Palin, Sean Connery, Kenny Baker och Ian Holm.

Enligt Deadline ska Apple göra en tv-serie av det hela, med Terry Gilliam som producent.

You Think It, I´ll Say It

Halvtimmeskomedi baserad på Curtis Sittenfeld novelsamling. Tidigare skulle Kristen Wiig spelat huvudrollen, men hon har hoppat av på grund av schemakonflikter.

En morgonshow med Jennifer Anniston och Reese Witherspoon

Två säsonger av denna pratshow är beställd, där Witherspoon och Aniston kollar in människors liv, närmare bestämt "de som får USA att vakna på morgonen". De båda stjärnorna kommer själva producera, under Kerry Ehrin (Bates Motel) vakande hand.

Ett rymddrama av Ronald D. Moore

Moore är nog mest känd för nyversionen av Battlestar Galactica från 2004, men har även arbetat med många olika Star Trek-serier. Inte mycket är känt om den nya serien, förutom att den kommer utforska "vad som hade hänt om rymdkapplöpningen aldrig upphört".

Senaste nytt är att ett gäng kända skådespelare är knutna till serien. Joel Kinnaman, Michael Dorman och Sarah Jones har alla skrivit på för att medverka, rapporterar Variety. Svenske Kinnaman syntes ju nyligen i en annan science fiction-serie, nämligen Altered Carbon på Netflix.

En dramaserie av Damien Chazelle

Chazelle är känd för den omåttligt populära musikalkomedin La La Land från 2016, och kommer att skriva och regissera varje avsnitt av ett nytt drama som vi annars vet mycket lite om.

En thrillerserie av M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan har gjort sucéer som Sjätte Sinnet, men också stolpskott som The Happening. Apple har beställt inledningsvis tio halvtimmesavsnitt av en psykologisk thriller producerad av Shyamalan, som också kommer att regissera det första avsnittet.

En tv-serie om Emily Dickinson

Emily Dickinson är en av USA:s mest kända poeter, och i tv-serien utlovas vi en komisk inblick i hennes värld och dåtidens socitetsliv, könsordning och familjeliv. Hailee Steinfeld (True Grit) ska spela Dickinson.

Ett drama om Hilde Lysiak

Lysiak föddes 2006, men publicerar redan sin egna lokaltidning i Selinsgrove, Pennsylvania under titeln Orange Street News. I serien får vi följa hennes arbete med att rapportera om ett mordfall som den lilla staden försöker mörka. Tio avsnitt är beställda till en början.

En komedi från gänget bakom "It’s Always Sunny in Philadelphia"

Apples senaste beställning är en komediserie från Rob McElhenney och Charlie Day, kända för sin succeserie It’s Always Sunny in Philadelphia. Den nya serien kommer bestå av halvtimmesavsnitt och produceras i samarbete med Lionsgate-3 och Ubisoft. Förutom det är det inte mycket vi vet om den kommande serien.

Nånting med Oprah Winfrey

Apple och megastjärnan Oprah Winfrey har skrivit ett flerårigt kontrakt som ska resultera i en serie där Oprahs "unika förmåga att beröra människor över hela världen" ska lyftas fram.

Nånting med Sesame Workshop

Sesame Workshop är en icke vinstdrivande organisation som producerar utbildande barnprogram, av vilka den mest kända är Sesame Street. Avtalet med Apple täcker både en animerad och en vanlig tv-serie. Dessutom ska en exklusiv serie med dockor skapas, med helt andra karaktärer än klassiska Sesame Street.

En film med Cartoon Saloon

Cartoon Saloon har skapat prisbelönta tecknade filmer så som "The Song of the Sea", och Apple ligger enligt rykten i förhandlingar med studion om att få exklusiv distributionsrätt till nästa film.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.