Sony illa ute på mobilfronten

Sony har ingen anledning att glädjas över hur deras mobiltelefoner presterar på marknaden. Försäljningen har rasat med mer än en tredjedel från förra året, och endast 2 miljoner mobiler såldes under kvartalet.

Sony har inte haft något bra kvartal det kommer till att sälja mobiler. När företaget presenterade sina siffror nyligen avslöjades att försäljningen rasat till 2 miljoner exemplar – en minskning med 1,4 miljoner jämfört med samma period förra året. Som en jämförelse sålde Apple 41,3 miljoner exemplar av Iphone under samma kvartal.

Under hela 2017 sålde Sony 13,5 miljoner telefoner, och prognosen för 2018 är nu nedflyttad från tio till blygsamma nio miljoner. Företaget är därmed en av de minsta Android-tillverkarna tillsammans med HTC och LG, rejält omsprungen av märken som Huawei och Xiaomi. Frågan är hur länge Sony alls finns kvar som spelare på mobilmarknaden.

På andra områden ser det däremot ljusare ut för Sony. Försäljningen av Playstation 4 går utmärkt, och konsolen har nu passerat 82 miljoner sålda exemplar sedan lanseringen 2013. Det betyder att Playstation 4 snart har passerat föregångaren Playstation 3 som nådde upp i 84 miljoner sålda exemplar under sin livstid.

Den katastrofala mobilförsäljningen visar dock återigen vilken mördande konkurrens som råder inom Android-segmentet av premiumtelefoner. Sony har helt enkelt haft svårt att hävda sig, och inte kunnat erbjuda konsumenterna tillräckligt attraktiv hårdvara eller unika mjukvarufunktioner.

Källa: Sony | Apple

Kommentarer
14 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.