Sony illa ute på mobilfronten

Sony har ingen anledning att glädjas över hur deras mobiltelefoner presterar på marknaden. Försäljningen har rasat med mer än en tredjedel från förra året, och endast 2 miljoner mobiler såldes under kvartalet.

Sony har inte haft något bra kvartal det kommer till att sälja mobiler. När företaget presenterade sina siffror nyligen avslöjades att försäljningen rasat till 2 miljoner exemplar – en minskning med 1,4 miljoner jämfört med samma period förra året. Som en jämförelse sålde Apple 41,3 miljoner exemplar av Iphone under samma kvartal.

Under hela 2017 sålde Sony 13,5 miljoner telefoner, och prognosen för 2018 är nu nedflyttad från tio till blygsamma nio miljoner. Företaget är därmed en av de minsta Android-tillverkarna tillsammans med HTC och LG, rejält omsprungen av märken som Huawei och Xiaomi. Frågan är hur länge Sony alls finns kvar som spelare på mobilmarknaden.

På andra områden ser det däremot ljusare ut för Sony. Försäljningen av Playstation 4 går utmärkt, och konsolen har nu passerat 82 miljoner sålda exemplar sedan lanseringen 2013. Det betyder att Playstation 4 snart har passerat föregångaren Playstation 3 som nådde upp i 84 miljoner sålda exemplar under sin livstid.

Den katastrofala mobilförsäljningen visar dock återigen vilken mördande konkurrens som råder inom Android-segmentet av premiumtelefoner. Sony har helt enkelt haft svårt att hävda sig, och inte kunnat erbjuda konsumenterna tillräckligt attraktiv hårdvara eller unika mjukvarufunktioner.

Källa: Sony | Apple

Kommentarer
14 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.