Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sony illa ute på mobilfronten

Sony har ingen anledning att glädjas över hur deras mobiltelefoner presterar på marknaden. Försäljningen har rasat med mer än en tredjedel från förra året, och endast 2 miljoner mobiler såldes under kvartalet.

Sony har inte haft något bra kvartal det kommer till att sälja mobiler. När företaget presenterade sina siffror nyligen avslöjades att försäljningen rasat till 2 miljoner exemplar – en minskning med 1,4 miljoner jämfört med samma period förra året. Som en jämförelse sålde Apple 41,3 miljoner exemplar av Iphone under samma kvartal.

Under hela 2017 sålde Sony 13,5 miljoner telefoner, och prognosen för 2018 är nu nedflyttad från tio till blygsamma nio miljoner. Företaget är därmed en av de minsta Android-tillverkarna tillsammans med HTC och LG, rejält omsprungen av märken som Huawei och Xiaomi. Frågan är hur länge Sony alls finns kvar som spelare på mobilmarknaden.

På andra områden ser det däremot ljusare ut för Sony. Försäljningen av Playstation 4 går utmärkt, och konsolen har nu passerat 82 miljoner sålda exemplar sedan lanseringen 2013. Det betyder att Playstation 4 snart har passerat föregångaren Playstation 3 som nådde upp i 84 miljoner sålda exemplar under sin livstid.

Den katastrofala mobilförsäljningen visar dock återigen vilken mördande konkurrens som råder inom Android-segmentet av premiumtelefoner. Sony har helt enkelt haft svårt att hävda sig, och inte kunnat erbjuda konsumenterna tillräckligt attraktiv hårdvara eller unika mjukvarufunktioner.

Källa: Sony | Apple

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.