Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung visar upp Galaxy Tab S4

Samsung gör en egen Ipad Pro, och den heter Galaxy Tab S4. Plattan utlovar pc-prestanda kombinerat med mobilitet, och självklart har den tangentbord och penna.

Bara en vecka innan sitt stora Unpacked-event har Samsung presenterat plattan Galaxy Tab S4, som man hoppas ska ge Ipad Pro en ordentlig match i kampen om surfplatte-tronen. Detta ska ske genom en högupplöst (2560x1600) bildskärm på 10,5-tum med AMOLED-teknik och den förra generationens Snapdragon 835-processor, 4 gigabyte primärminne, kamera på 13 megapixel och operativsystemet Android 8.1 Oreo.

Vid första anblick ser det ut som en riktigt läcker platta, men de flesta Samsung-produkter ser coola ut inledningsvis. Vi ska givetvis försöka få tag på en platta så snart som möjligt för att se om den också håller måttet i verkligheten!

Bär som en platta – jobba som på pc

Tab S4 saknar fingeravtrycksläsare och förlitar sig på lösenkod, iris- eller ansiktsigenkänning för inloggning och verifiering. Samsung utlovar upp till 16 timmars batteritid, och precis som på Ipad Pro har plattan fyra stycken inbyggda högtalare – dessa är finjusterade av AKG. Plattan har dessutom stöd för Dolby Atmos.

Det är ont om konkurrenter på Android-sidan, och Galaxy Tab S4 lär slåss mot å ena sidan Apples Ipad Pro och å ena sidan Googles Chromebook-modeller. Samsung trycker hårt på plattans möjligheter till produktivitet, och företagets ritdon S Pen medföljer i paketet. Separat går också ett tangentbordsfodral som Samsung kallar Book Cover Keyboard.

Samsung kan knappast utmana Ipad vad gäller utbudet av optimerade appar, men hoppas istället på att locka med möjligheten till en mer traditionell datorupplevelse. Galaxy Tab S4 har nämligen inbyggt stöd för Samsung DeX, som förvandlar systemet till en pc-liknande användarmiljö. Dex fungerar antingen tillsammans med Book Cover-tangentbordet eller med ett annat Bluetooth-tangentbord. I Dex-läget går det också att använda en Bluetooth-mus.

Galaxy Tab S4 börjar säljas 10 augusti, och kommer att finnas med 64 eller 256 gigabyte lagringsutrymme. Modeller med LTE-anslutning finns också. Priset börjar på 650 dollar för 64 gigabyte-modellen och 750 dollar för 256. Om lanseringsdatumet även gäller Sverige har vi ännu inte lyckats ta reda på, men priserna borde då bli ungefär 7 000 respektive 8 000 kronor.

Läs också: Samsung Dex kan stjäla kakan från både Microsoft och Google

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.