Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung presenterar Galaxy Watch

Under Samsung Unpacked visades inte bara Note 9 upp, den nya klockan Galaxy Watch gjorde också entré.

Den nya klockan offrar som rykten angivit Gear-namnet och heter istället Galaxy Watch. Den använder en högupplöst AMOED-skärm, är reptålig enligt amerikanska militära standarder och är vattentålig. Det innebär att du kan simma med klockan om du skulle vilja det.

Samsung ska även släppa modeller med mobil LTE-uppkoppling och säger sig jobba med operatörer världen runt. Om detta innefattar Sverige återstår att se. Det enskilt mest häpnadsväckande löftet handlar om batteritiden. Samsung säger att de utvecklat en processor som är specifikt framtagen för klockor, och denna ska ge Galaxy Watch batteritid som räcker flera dagar. Det ska bli mycket intressant att se om detta verkligen gäller i praktiken.

Samsung presenterade även laddningsdockan Wireless Charger Duo som kan ladda både Galaxy Note 9 och Galaxy Watch samtidigt. Sett till mjukvaran ska Galaxy Watch kunna hjälpa dig med att hålla stressen borta genom att övervaka din puls för att få en bättre bild över vad som är din normalpul, och ge dig lugnande tips när den märker att du börjar bli stressad.

Klockan kan känna igen 39 olika träningsövningar och sex av dessa kan den automatiskt starta. Till sist ska klockans urtavla också kunna synkas med olika delar av ditt digitala liv, exempelvis kalendern, och visa sammanfattningar av detta på urtavlan.

Galaxy Watch ska lanseras den 28 september och förbokningar inleds den 14 september. På den svenska marknaden ska endast LTE-varianterna lanseras eftersom Samsung vill att det ska vara standard där, kunderna ska helt enkelt inte behöva tänka på om deras klocka är LTE-försedd eller ej. I förbokningarna ingår laddningsdockan Wireless Charge Duo som kan ladda klockan och en telefon, eller två telefoner om man så vill.

Priset för den större modellen med 46 millimeters urtavla blir 3 990 kronor och den mindre klockan på 42 millimeter går på 3 790 kronor.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.