Samsung presenterar Galaxy Watch

Under Samsung Unpacked visades inte bara Note 9 upp, den nya klockan Galaxy Watch gjorde också entré.

Den nya klockan offrar som rykten angivit Gear-namnet och heter istället Galaxy Watch. Den använder en högupplöst AMOED-skärm, är reptålig enligt amerikanska militära standarder och är vattentålig. Det innebär att du kan simma med klockan om du skulle vilja det.

Samsung ska även släppa modeller med mobil LTE-uppkoppling och säger sig jobba med operatörer världen runt. Om detta innefattar Sverige återstår att se. Det enskilt mest häpnadsväckande löftet handlar om batteritiden. Samsung säger att de utvecklat en processor som är specifikt framtagen för klockor, och denna ska ge Galaxy Watch batteritid som räcker flera dagar. Det ska bli mycket intressant att se om detta verkligen gäller i praktiken.

Samsung presenterade även laddningsdockan Wireless Charger Duo som kan ladda både Galaxy Note 9 och Galaxy Watch samtidigt. Sett till mjukvaran ska Galaxy Watch kunna hjälpa dig med att hålla stressen borta genom att övervaka din puls för att få en bättre bild över vad som är din normalpul, och ge dig lugnande tips när den märker att du börjar bli stressad.

Klockan kan känna igen 39 olika träningsövningar och sex av dessa kan den automatiskt starta. Till sist ska klockans urtavla också kunna synkas med olika delar av ditt digitala liv, exempelvis kalendern, och visa sammanfattningar av detta på urtavlan.

Galaxy Watch ska lanseras den 28 september och förbokningar inleds den 14 september. På den svenska marknaden ska endast LTE-varianterna lanseras eftersom Samsung vill att det ska vara standard där, kunderna ska helt enkelt inte behöva tänka på om deras klocka är LTE-försedd eller ej. I förbokningarna ingår laddningsdockan Wireless Charge Duo som kan ladda klockan och en telefon, eller två telefoner om man så vill.

Priset för den större modellen med 46 millimeters urtavla blir 3 990 kronor och den mindre klockan på 42 millimeter går på 3 790 kronor.

Kommentarer
12 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.