fredagsvideo

Disketter till mobiltelefonen

Varför gör det lätt för sig när det går att göra det svårt? Dagens smarta mobiltelefoner är visserligen bra, men allt blir bättre med disketter.

Den här fredagen vill vi tipsa återigen om den smått legendariska Youtube-profilen LGR som okynneslöst blandar ny och gammal teknik, ofta med utgångspunkt från den gamla goda tidens DOS-baserade pc-spel.

I sin senaste video har LGR bestämt sig för att vad en modern smart mobiltelefon behöver för att verkligen lyfta, det är en gammal hederlig diskett-station.

Trevlig helg!

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.