Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Centerpartiet frågas ut av 99

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. Först ut i Geeks valspecial är Centerpartiet, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Det har väl knappast undgått någon att det är val i Sverige den 9 september i år, och fastän 99 oftast styr bort från politik finns det skäl att ta pulsen på riksdagspartierna om vissa specifika frågor.

Årets valrörelse har tyvärr lyft teknikrelaterade frågor förvånansvärt lite, med tanke på de många skandaler, drev, avslöjanden och debacle som skett de senaste månaderna. GDPR-lagen har trätt i kraft, Facebook-data har läckt och Transportstyrelser har gjort "avsteg" från rådande lagstiftning. Globalt har det pratats om hatdrev på Twitter, ryska trollfabriker och försvunnen e-post.

Inför valet har vi därför bjudit in samtliga riksdagspartier till vår studio för att ställa frågor som ni, medlemmarna på 99, FZ och SweClockers själva ville ha svar på. Några partier har avböjt att delta, men nu är det dags för det första partiet att i lugn och ro redovisa sin politik inom tekniksektorn. Först ut i Geeks politikserie inför valet 2018 är Centerpartiet, representerad av Rickard Nordin som är partiets energi- och klimatpolitiska talesperson.

Genvägar till frågeställningarna:

Vill du hellre lyssna?

Flera av efterfrågat en ljudversion av intervjun, och här kommer den!

Avsnitt: Centerpartiet frågas ut av 99

Längd 01:00:52, filstorlek 69,76 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Vad tycker du om Centerpartiets teknikpolitik?

Välkommen att diskutera frågorna och svaren här i forumet, men tänk på att respektera varandra och att vi kan ha olika åsikter. Följ våra trivselregler, och håll en trevlig ton!

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.