Gruppsamtal i Facetime försenas

Apple har tagit bort funktionen för gruppsamtal i Facetime från den senaste betaversionen av IOS 12, och funktionen kommer först nästa år.

Under WWDC i juni demonstrerade Apple operativsystemet IOS 12 som väntas i september, och en av de stora nya funktionerna var gruppsamtal i Facetime med stöd för upp till 32 deltagare samtidigt. Men i den senaste betaversionen av IOS 12 har funktionen nu tagits bort, och ska enligt Apple att istället komma i en uppdatering senare i höst.

Gruppsamtal i Facetime har också plockats bort från den senaste betaversionen av Mac OS Mojave. Nyheten är såklart trist för alla som ivrigt väntar på att videochatta med riktigt många personer samtidigt. Men det är inte första gången Apple skjuter på stora funktioner – förra årets IOS 11 saknade till exempel Apple Pay Cash, Airplay 2 och Meddelanden i Icloud vid släppet.

Vad tycker du om att Apple skjuter på stora funktioner om de inte är redo för allmänheten? Är det bra, eller vill du hellre att de släpps så fort som möjligt?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.