Gruppsamtal i Facetime försenas

Apple har tagit bort funktionen för gruppsamtal i Facetime från den senaste betaversionen av IOS 12, och funktionen kommer först nästa år.

Under WWDC i juni demonstrerade Apple operativsystemet IOS 12 som väntas i september, och en av de stora nya funktionerna var gruppsamtal i Facetime med stöd för upp till 32 deltagare samtidigt. Men i den senaste betaversionen av IOS 12 har funktionen nu tagits bort, och ska enligt Apple att istället komma i en uppdatering senare i höst.

Gruppsamtal i Facetime har också plockats bort från den senaste betaversionen av Mac OS Mojave. Nyheten är såklart trist för alla som ivrigt väntar på att videochatta med riktigt många personer samtidigt. Men det är inte första gången Apple skjuter på stora funktioner – förra årets IOS 11 saknade till exempel Apple Pay Cash, Airplay 2 och Meddelanden i Icloud vid släppet.

Vad tycker du om att Apple skjuter på stora funktioner om de inte är redo för allmänheten? Är det bra, eller vill du hellre att de släpps så fort som möjligt?

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.