Gruppsamtal i Facetime försenas

Apple har tagit bort funktionen för gruppsamtal i Facetime från den senaste betaversionen av IOS 12, och funktionen kommer först nästa år.

Under WWDC i juni demonstrerade Apple operativsystemet IOS 12 som väntas i september, och en av de stora nya funktionerna var gruppsamtal i Facetime med stöd för upp till 32 deltagare samtidigt. Men i den senaste betaversionen av IOS 12 har funktionen nu tagits bort, och ska enligt Apple att istället komma i en uppdatering senare i höst.

Gruppsamtal i Facetime har också plockats bort från den senaste betaversionen av Mac OS Mojave. Nyheten är såklart trist för alla som ivrigt väntar på att videochatta med riktigt många personer samtidigt. Men det är inte första gången Apple skjuter på stora funktioner – förra årets IOS 11 saknade till exempel Apple Pay Cash, Airplay 2 och Meddelanden i Icloud vid släppet.

Vad tycker du om att Apple skjuter på stora funktioner om de inte är redo för allmänheten? Är det bra, eller vill du hellre att de släpps så fort som möjligt?

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.