Minsta mobilflärpen någonsin

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.

Kinesiska tillverkaren Oppo är för oss svenskar nog mest kända som bolaget bakom det populära mobilmärket Oneplus. Oppo är enligt den senaste mätningen världens femte största mobiltillverkare och skeppar i runda slängor 30 miljoner mobiler per kvartal.

Oppo har nu presenterat sin nya mobil, i form av modellen F9. Det är inget flaggskepp det är fråga om denna gång, utan en telefon i mellansegmentet, avsett i första hand för marknader i sydostasien och mellanöstern. Det som är uppseendeväckande med luren är dock den i dag mer eller mindre obligatoriska flärpen, som vässats ned till ett litet kameraförsett horn.

Oppo F9 lär alltså knappast dyka upp i Sverige, men flärpdesignen kan mycket väl vara vägledande för nästa års modenyck. Eller kommer flärparna överlag vara fortsatt breda? Är det ens någon som stör sig på flärparna längre?

Källa: The Verge

Kommentarer
19 svar

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.

Apple visade upp en trådlös laddningsmatta de kallar för Airpower jämte Iphone X och Apple Watch Series 3 förra året, men fortfarande saknar den ett datum för säljstart.

Apple kommer inte att skicka med någon hörlursadapter med sina nya Iphone-modeller. Med i lådan ligger nu Earpods, sladd och laddare. Adaptern får du köpa separat.

Den 16 oktober får vi se vad Huawei har för planer för sin Mate-serie. Mate 20 Pro och Mate 20 kommer då att visas upp vid ett event i London.