Minsta mobilflärpen någonsin

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.

Kinesiska tillverkaren Oppo är för oss svenskar nog mest kända som bolaget bakom det populära mobilmärket Oneplus. Oppo är enligt den senaste mätningen världens femte största mobiltillverkare och skeppar i runda slängor 30 miljoner mobiler per kvartal.

Oppo har nu presenterat sin nya mobil, i form av modellen F9. Det är inget flaggskepp det är fråga om denna gång, utan en telefon i mellansegmentet, avsett i första hand för marknader i sydostasien och mellanöstern. Det som är uppseendeväckande med luren är dock den i dag mer eller mindre obligatoriska flärpen, som vässats ned till ett litet kameraförsett horn.

Oppo F9 lär alltså knappast dyka upp i Sverige, men flärpdesignen kan mycket väl vara vägledande för nästa års modenyck. Eller kommer flärparna överlag vara fortsatt breda? Är det ens någon som stör sig på flärparna längre?

Källa: The Verge

Kommentarer
19 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.