Minsta mobilflärpen någonsin

Flärptrenden för mobiltelefoner ser ut att hålla i sig även nästa säsong, och kinesiska Oppo presenterar nu den minsta flärpen någonsin på sin nya mobil F9.

Kinesiska tillverkaren Oppo är för oss svenskar nog mest kända som bolaget bakom det populära mobilmärket Oneplus. Oppo är enligt den senaste mätningen världens femte största mobiltillverkare och skeppar i runda slängor 30 miljoner mobiler per kvartal.

Oppo har nu presenterat sin nya mobil, i form av modellen F9. Det är inget flaggskepp det är fråga om denna gång, utan en telefon i mellansegmentet, avsett i första hand för marknader i sydostasien och mellanöstern. Det som är uppseendeväckande med luren är dock den i dag mer eller mindre obligatoriska flärpen, som vässats ned till ett litet kameraförsett horn.

Oppo F9 lär alltså knappast dyka upp i Sverige, men flärpdesignen kan mycket väl vara vägledande för nästa års modenyck. Eller kommer flärparna överlag vara fortsatt breda? Är det ens någon som stör sig på flärparna längre?

Källa: The Verge

Kommentarer
19 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.