Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Bioniska ben som styrs av mobilen

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Dysmeli innebär att ett barn föds med skador på armar eller ben, och för Simon Risberg innebar det att hans ben amputerades vid ett års ålder. Detta har dock inte hindrat Simon från att leva ett aktivt liv, och han har bland annat representerat Sverige vid alpin nedförsåkning. Under sitt liv har Simon Risberg använt både proteser och rullstol, och på senare år mekaniska ben. Nu har han däremot fått bioniska robotben, som känner av kroppens rörelser med en mikroprocessor och parerar för stötar. Riktigt coolt, och som något taget direkt ur en science fiction-roman!

Simon Risberg är också nybliven skribent hos våra kompisar (och konkurrenter, fast med kärlek) på webbplatsen Teknikveckan. Där passar han på att visa upp sina fantastiska ben i en riktigt inspirerande video. Det måste vi bara tipsa om som veckans fredagsvideo!

Trevlig helg!

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.