Huawei luras med bilder, igen

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Så sent som igår hyllades Huawei för sin lyckade mobiltelefon P20 Pro, och idag får företaget en släng med sleven för oärlig markandsföring. Det är en reklamfilm för den nya telefonen Nova 3 som väckt uppmärksamhet, efter att en skådespelare postat en bild från inspelningen på sitt Instagram-konto.

I reklamfilmen demonstreras hur bra Nova 3 är på att ta vackra bilder, men bakom kulisserna-bilderna visar tydligt att det i själva verket är en rejäl systemkamera som tar bilderna. Den manliga skådespelaren håller också upp handen mot kameran för att fejka ett selfie-porträtt.

Vad säger du, är det underförstått att en reklamfilm är fejk eller bör mobilbilder faktiskt vara tagna av mobilen ifråga? För Huaweis del är det inte första gången de råkat ut för liknande uppståndelse. Samma sak hände med reklamkampanjerna för de båda mobilerna P8 och P9.

Ärlighet varar längst, Huawei.

Källa: Engadget

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.