Huawei luras med bilder, igen

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Så sent som igår hyllades Huawei för sin lyckade mobiltelefon P20 Pro, och idag får företaget en släng med sleven för oärlig markandsföring. Det är en reklamfilm för den nya telefonen Nova 3 som väckt uppmärksamhet, efter att en skådespelare postat en bild från inspelningen på sitt Instagram-konto.

I reklamfilmen demonstreras hur bra Nova 3 är på att ta vackra bilder, men bakom kulisserna-bilderna visar tydligt att det i själva verket är en rejäl systemkamera som tar bilderna. Den manliga skådespelaren håller också upp handen mot kameran för att fejka ett selfie-porträtt.

Vad säger du, är det underförstått att en reklamfilm är fejk eller bör mobilbilder faktiskt vara tagna av mobilen ifråga? För Huaweis del är det inte första gången de råkat ut för liknande uppståndelse. Samma sak hände med reklamkampanjerna för de båda mobilerna P8 och P9.

Ärlighet varar längst, Huawei.

Källa: Engadget

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Samsung verkar satsa på super-premium med Galaxy S10, och priserna blir därefter enligt en ny rapport som cirkulerar.

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.