Huawei luras med bilder, igen

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Så sent som igår hyllades Huawei för sin lyckade mobiltelefon P20 Pro, och idag får företaget en släng med sleven för oärlig markandsföring. Det är en reklamfilm för den nya telefonen Nova 3 som väckt uppmärksamhet, efter att en skådespelare postat en bild från inspelningen på sitt Instagram-konto.

I reklamfilmen demonstreras hur bra Nova 3 är på att ta vackra bilder, men bakom kulisserna-bilderna visar tydligt att det i själva verket är en rejäl systemkamera som tar bilderna. Den manliga skådespelaren håller också upp handen mot kameran för att fejka ett selfie-porträtt.

Vad säger du, är det underförstått att en reklamfilm är fejk eller bör mobilbilder faktiskt vara tagna av mobilen ifråga? För Huaweis del är det inte första gången de råkat ut för liknande uppståndelse. Samma sak hände med reklamkampanjerna för de båda mobilerna P8 och P9.

Ärlighet varar längst, Huawei.

Källa: Engadget

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.

Apple visade upp en trådlös laddningsmatta de kallar för Airpower jämte Iphone X och Apple Watch Series 3 förra året, men fortfarande saknar den ett datum för säljstart.

Apple kommer inte att skicka med någon hörlursadapter med sina nya Iphone-modeller. Med i lådan ligger nu Earpods, sladd och laddare. Adaptern får du köpa separat.