Huawei luras med bilder, igen

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Så sent som igår hyllades Huawei för sin lyckade mobiltelefon P20 Pro, och idag får företaget en släng med sleven för oärlig markandsföring. Det är en reklamfilm för den nya telefonen Nova 3 som väckt uppmärksamhet, efter att en skådespelare postat en bild från inspelningen på sitt Instagram-konto.

I reklamfilmen demonstreras hur bra Nova 3 är på att ta vackra bilder, men bakom kulisserna-bilderna visar tydligt att det i själva verket är en rejäl systemkamera som tar bilderna. Den manliga skådespelaren håller också upp handen mot kameran för att fejka ett selfie-porträtt.

Vad säger du, är det underförstått att en reklamfilm är fejk eller bör mobilbilder faktiskt vara tagna av mobilen ifråga? För Huaweis del är det inte första gången de råkat ut för liknande uppståndelse. Samma sak hände med reklamkampanjerna för de båda mobilerna P8 och P9.

Ärlighet varar längst, Huawei.

Källa: Engadget

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
11 svar

Apples högtalare Homepod har ännu inte lanserats officiellt i Sverige, men den går att köpa på flera ställen och har redan charmat många 99-medlemmar. Har du själv köpt en Homepod? Delta i diskussionen här i forumet!

Världens fjärde största mobiltillverkare lanserar nu i Sverige som ett trots mot allt högre prislappar på mobilmarknaden.

Nu finns det äntligen en officiell Spotify-app för Apple Watch. En uppdatering till Spotify finns i App Store.

Nu är det dags att utse de absolut bästa teknikprylarna från 2018, och det är vi på 99 som avgör genom att nominera och rösta. Det börjar direkt, så var med du också! Det finns också chans att vinna fina priser.

Trots ett namnbyte är det mesta sig likt hos Samsungs smarta klockor, men trevliga funktioner och klassledande batteritid ger en fantastisk helhetsupplevelse.

Volkswagen har uppdaterat sin IOS-app med stöd för bland annat Siri Shortcuts, så nu kan prenumeranter låsa upp bilen och frosta av rutan med hjälp av Apples röstassistent.