Efter semestern – vilka prylar kom till användning?

Jakob, Andreas och Ida är nu tillbaka på jobbet. Inför semestern fick de sammanställa listor med prylar och tjänster de trodde sig vilja använda. Dags att kolla hur det gick.

För egen del var sommaren varm, solig och full av bad. Hoppas din sommar bjöd på lite ledigt den också! Tillsammans med Jakob och Andreas är jag nu tillbaka på jobbet. En sak som slog mig sista veckan innan jag började jobba var hur lite jag faktiskt använt från min packningslista jag gjorde inför semestern. Så jag tänkte att det är på sin plats att kolla med mina kollegor hur det gick för dem.

Mäktigt väder, bad och sommarmums som jordgubbar summerar nog Idas sommar ganska bra.

Hörrni, vad skönt det är att vi är samlade igen! Tänkte på en grej när jag packade jobbväskan igen efter ledigheten. Jag använde inte alls så mycket teknik som jag trodde när jag gjorde packningslistan. Tror det var för varmt! Hur gick det för er? Nöjda med era listor?

Jakob: Jasså, jag använde faktiskt nästan allt! Det enda som inte kom till användning överhuvudtaget var mitt Nintendo 3DS, och det var ju ändå bara tänkt som extra-utrustning.

Andreas: Jag har faktiskt använt nästan allt i min packning, men som jag någonstans anade blev det bara spelande på en av mina bärbara spelkonsoler. Jag körde igång med ett mustigt japanskt rollspel på min Nintendo Switch och det åt upp all speltid jag hade under sommaren, spelar fortfarande det faktiskt, så min 3DS och PS Vita fick dessvärre ligga inaktiva i ryggsäcken. Och på tal om ryggsäck, oj vad nöjd jag är med min Peak Design-rygga! Jakob, Jonas och övriga kollegor som rekommenderade den kan uppenbarligen sina ryggsäckar.

Jakob: Jag har mestadels läst faktiskt på min Ipad Pro. Både kommit ikapp med några serier i Comixology, och så faktiskt några böcker från Ibook Store, t ex Po Tidholms "Läget i Landet". Däremellan har jag spelat igenom Wolfenstein II på mitt Nintendo Switch, det var riktigt roligt.

Egentligen använde jag nog bara klockan, telefonen och batteripacket. När det gäller tjänster kikade sonen lite på SVT och Youtube, men jag kom mig aldrig för att se något själv. Inte ens ett avsnitt av någon serie.

Saknade ni något under ledigheten som borde ha varit med?

Andreas: Nej faktiskt inte. Hade det varit möjligt att packa ner fler timmar på dygnet hade jag spenderat som en galning, men nu när verkligheten ska vara så stingslig som den är med endast 24 timmar på ett dygn fick jag göra det bästa av situationen. Jag tog faktiskt med mig mycket av packningen till New York-resan för Samsungs Unpacked-event (men lämnade 3DS:en och PS Vitan hemma) och det visade sig vara en förnämligt bra packning även där.

Jakob: En tråkig men praktisk sak jag ska ta med nästa gång är faktiskt en ordentlig grenkontakt! Jag hade ju fyra-fem laddare med mig, men det var ont om eluttag. Så nu fick jag ladda i skift...

Köpte ni några nya grejer då? Jag köpte mest helt oteknisk glass i stora lass.

Jakob: Ja jag vet inte vad som hände, men jag råkade packa ner spenderarbyxorna istället för badbyxorna. Jag tror jag brände av hela elektronikbudgeten på bara en vecka. Jag köpte i rask takt ett Playstation 4 Pro, en robotdammsugare, ett par Airpods till min flickvän och lite annat smått och gott. Nu ska jag leva lite mer asketiskt i höst.

Andreas: Inte ett enda teknikköp faktiskt, fast en hel del spel köpte jag förstås. Men med tanke på att jag åker till Japan i september har jag medvetet hållit hårt i plånboken, den kommer bli väsentligt tunnare efter den trippen. Men det som går ut ur finanserna går direkt in i nörd-kontot!

Packlistorna

Inför våra semesterledigheter sammanställde redaktionens medlemmar packningslistor med prylar och tjänster som nog skulle komma till nytta. Läs dem här:

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.