poddradio

Podden är tillbaka med gäst

Podden har slut på semester och kör igång igen. Den här veckan träffar Jakob och Ida glädjespridaren Elin Häggberg som bland annat driver teknikbloggen Teknifik.

Äntligen är poddens sommaruppehåll över. Ida och Jakob träffas igen i studion och får sällskap av teknikbloggaren Elin Häggberg (teknifik.se).

Gänget pratar om vikten av teknik i dagens samhälle och om Elins mål att bjuda in också dem som inte ser på sig själva som teknikintresserade till teknikens underbara värld. Hon har just nu lite extra aktuell med första avsnittet av podden Teknikens under. Första avsnittet handlar om hur dagens unga påverkas av att växa upp med smarta mobiler och mobilt internet som en självklar del i livet. Du hittar det och kommande avsnitt på alla ställen där poddar finns.

Avsnitt: Med Elin Häggberg i studion

Längd 39:32, filstorlek 28,47 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.