poddradio

Podden är tillbaka med gäst

Podden har slut på semester och kör igång igen. Den här veckan träffar Jakob och Ida glädjespridaren Elin Häggberg som bland annat driver teknikbloggen Teknifik.

Äntligen är poddens sommaruppehåll över. Ida och Jakob träffas igen i studion och får sällskap av teknikbloggaren Elin Häggberg (teknifik.se).

Gänget pratar om vikten av teknik i dagens samhälle och om Elins mål att bjuda in också dem som inte ser på sig själva som teknikintresserade till teknikens underbara värld. Hon har just nu lite extra aktuell med första avsnittet av podden Teknikens under. Första avsnittet handlar om hur dagens unga påverkas av att växa upp med smarta mobiler och mobilt internet som en självklar del i livet. Du hittar det och kommande avsnitt på alla ställen där poddar finns.

Avsnitt: Med Elin Häggberg i studion

Längd 39:32, filstorlek 28,47 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?