poddradio

Podden är tillbaka med gäst

Podden har slut på semester och kör igång igen. Den här veckan träffar Jakob och Ida glädjespridaren Elin Häggberg som bland annat driver teknikbloggen Teknifik.

Äntligen är poddens sommaruppehåll över. Ida och Jakob träffas igen i studion och får sällskap av teknikbloggaren Elin Häggberg (teknifik.se).

Gänget pratar om vikten av teknik i dagens samhälle och om Elins mål att bjuda in också dem som inte ser på sig själva som teknikintresserade till teknikens underbara värld. Hon har just nu lite extra aktuell med första avsnittet av podden Teknikens under. Första avsnittet handlar om hur dagens unga påverkas av att växa upp med smarta mobiler och mobilt internet som en självklar del i livet. Du hittar det och kommande avsnitt på alla ställen där poddar finns.

Avsnitt: Med Elin Häggberg i studion

Längd 39:32, filstorlek 28,47 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.