Ikea släpper smart elplug i oktober

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Möbeljätten Ikea fortsätter sin satsning på det smarta hemmet med serien Trådfri. Förra året släpptes appstyrda lampor, och nästa grej är en smart elplug som redan dykt upp på bild i forumet Reddit. Genom den går det att slå av eller på alla möjliga produkter som kräver el.

Den nya pluggen kommer att börja säljas i oktober enligt källor till sajten Teknikveckan. Den billigaste varianten kommer att kosta 99 kronor, och en dyrare utgåva med en fjärrkontroll kostar 149 kronor. Fjärrkontrollen har en magnet på baksidan, och har en räckvidd på tio meter.

Precis som lamporna i Trådfri-serien kommer denna produkt vara kompatibel med smarta hemmet-system som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Källa: Reddit | Teknikveckan

Kommentarer
35 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.