Ikea släpper smart elplug i oktober

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Möbeljätten Ikea fortsätter sin satsning på det smarta hemmet med serien Trådfri. Förra året släpptes appstyrda lampor, och nästa grej är en smart elplug som redan dykt upp på bild i forumet Reddit. Genom den går det att slå av eller på alla möjliga produkter som kräver el.

Den nya pluggen kommer att börja säljas i oktober enligt källor till sajten Teknikveckan. Den billigaste varianten kommer att kosta 99 kronor, och en dyrare utgåva med en fjärrkontroll kostar 149 kronor. Fjärrkontrollen har en magnet på baksidan, och har en räckvidd på tio meter.

Precis som lamporna i Trådfri-serien kommer denna produkt vara kompatibel med smarta hemmet-system som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Källa: Reddit | Teknikveckan

Kommentarer
53 svar

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.