Ikea släpper smart elplug i oktober

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Möbeljätten Ikea fortsätter sin satsning på det smarta hemmet med serien Trådfri. Förra året släpptes appstyrda lampor, och nästa grej är en smart elplug som redan dykt upp på bild i forumet Reddit. Genom den går det att slå av eller på alla möjliga produkter som kräver el.

Den nya pluggen kommer att börja säljas i oktober enligt källor till sajten Teknikveckan. Den billigaste varianten kommer att kosta 99 kronor, och en dyrare utgåva med en fjärrkontroll kostar 149 kronor. Fjärrkontrollen har en magnet på baksidan, och har en räckvidd på tio meter.

Precis som lamporna i Trådfri-serien kommer denna produkt vara kompatibel med smarta hemmet-system som Apple Homekit, Amazon Alexa och Google Assistant.

Källa: Reddit | Teknikveckan

Kommentarer
53 svar

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.