ny studie

Därför byter vi mellan Android och IOS

En undersökning som PC Mag har gjort försöker svara på varför användare byter mellan Android och IOS.

De två stora mobilplattformarna Android och IOS har sina respektive fans, men det förekommer så klart att användare byter mellan de två. Apples vd Tim Cook gillar att lyfta fram under kvartalsrapporter och presentationer att just sådana "switchers" gör att Iphone-försäljningen ökar.

PC Mag har gjort en undersökning som tittar närmare på anledningarna till att användare tar steget över till "andra sidan". De har frågat 2 500 amerikanska konsumenter och av dessa har 29 procent bytt mobilt operativsystem. 11 procent gick från IOS till Android, medan de resterande 18 procenten gick från Android till IOS.

Något annat som kan vara intressant att veta om deltagarna är att 54 procent av dem har en Iphone, medan 27 procent har en Samsung-telefon.

Det huvudsakliga skälet bakom bytena är enligt undersökningen "en bättre användarupplevelse". 30 procent bytte från IOS till Android för en bättre upplevelse, medan 47 procent bytte från Android till IOS av samma anledning.

Enligt undersökningen är det inte viktigast vilket operativsystem en mobil kör, när deltagarna skulle välja ut det viktigaste skälet till varför de valt en viss mobil svarade endast 19 procent att det var operativssytemet. Priset är viktigare (33 procent) och varumärket (26 procent). I Apple-världen är förstås operativsystemet och varumärket i stort sett synonyma.

Källa: PC Mag

Om du bytt mellan de två plattformarna någon gång, varför bytte du? Berätta gärna i kommentarerna!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.