ny studie

Därför byter vi mellan Android och IOS

En undersökning som PC Mag har gjort försöker svara på varför användare byter mellan Android och IOS.

De två stora mobilplattformarna Android och IOS har sina respektive fans, men det förekommer så klart att användare byter mellan de två. Apples vd Tim Cook gillar att lyfta fram under kvartalsrapporter och presentationer att just sådana "switchers" gör att Iphone-försäljningen ökar.

PC Mag har gjort en undersökning som tittar närmare på anledningarna till att användare tar steget över till "andra sidan". De har frågat 2 500 amerikanska konsumenter och av dessa har 29 procent bytt mobilt operativsystem. 11 procent gick från IOS till Android, medan de resterande 18 procenten gick från Android till IOS.

Något annat som kan vara intressant att veta om deltagarna är att 54 procent av dem har en Iphone, medan 27 procent har en Samsung-telefon.

Det huvudsakliga skälet bakom bytena är enligt undersökningen "en bättre användarupplevelse". 30 procent bytte från IOS till Android för en bättre upplevelse, medan 47 procent bytte från Android till IOS av samma anledning.

Enligt undersökningen är det inte viktigast vilket operativsystem en mobil kör, när deltagarna skulle välja ut det viktigaste skälet till varför de valt en viss mobil svarade endast 19 procent att det var operativssytemet. Priset är viktigare (33 procent) och varumärket (26 procent). I Apple-världen är förstås operativsystemet och varumärket i stort sett synonyma.

Källa: PC Mag

Om du bytt mellan de två plattformarna någon gång, varför bytte du? Berätta gärna i kommentarerna!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.