ny studie

Därför byter vi mellan Android och IOS

En undersökning som PC Mag har gjort försöker svara på varför användare byter mellan Android och IOS.

De två stora mobilplattformarna Android och IOS har sina respektive fans, men det förekommer så klart att användare byter mellan de två. Apples vd Tim Cook gillar att lyfta fram under kvartalsrapporter och presentationer att just sådana "switchers" gör att Iphone-försäljningen ökar.

PC Mag har gjort en undersökning som tittar närmare på anledningarna till att användare tar steget över till "andra sidan". De har frågat 2 500 amerikanska konsumenter och av dessa har 29 procent bytt mobilt operativsystem. 11 procent gick från IOS till Android, medan de resterande 18 procenten gick från Android till IOS.

Något annat som kan vara intressant att veta om deltagarna är att 54 procent av dem har en Iphone, medan 27 procent har en Samsung-telefon.

Det huvudsakliga skälet bakom bytena är enligt undersökningen "en bättre användarupplevelse". 30 procent bytte från IOS till Android för en bättre upplevelse, medan 47 procent bytte från Android till IOS av samma anledning.

Enligt undersökningen är det inte viktigast vilket operativsystem en mobil kör, när deltagarna skulle välja ut det viktigaste skälet till varför de valt en viss mobil svarade endast 19 procent att det var operativssytemet. Priset är viktigare (33 procent) och varumärket (26 procent). I Apple-världen är förstås operativsystemet och varumärket i stort sett synonyma.

Källa: PC Mag

Om du bytt mellan de två plattformarna någon gång, varför bytte du? Berätta gärna i kommentarerna!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
19 svar

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Samsung verkar satsa på super-premium med Galaxy S10, och priserna blir därefter enligt en ny rapport som cirkulerar.

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.