Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple kan ta bort 3D Touch

3D Touch var den stora nya funktionen för Iphone 2015, men nu ryktas det att Apple kan skrota de "hårda trycken", eftersom många användare inte använder eller ens känner till att de finns.

3D Touch är knappast den mest kända funktionen i Iphone, och det finns säkert många användare som inte ens känner till att den finns. Ändå var det en av de stora nyheterna med 2015 års Iphone 6S. Sedan dess har det talats ganska tyst om 3D Touch, och nu uppger två analytiker att funktionen kan vara på väg att skrotas.

Blayne Curtis på Barclays menar att det är "vida känt" att årets OLED-utrustade Iphone-telefoner inte kommer ha 3D Touch, och den ofta pålitlige Ming-Chi Kuo påstod för flera månader sedan samma sak angående den kommande Iphone-modellen med LCD-skärm.

Om 3D Touch verkligen skulle tas bort vore det onekligen ett intressant medgivande från Apples sida att funktionen inte slagit igenom som man hoppats. 3D Touch dök också upp i Apple Watch, men har till exempel inte kommit till någon Ipad-modell. De flesta appar från tredje part har heller inte utnyttjat 3D Touch i någon högre grad.

Använder du 3D Touch?

För min egen del har jag alltid betraktat 3D Touch som en lite dold "extrafunktion", ungefär som kortkommandon med tangentbordet på en dator. Det vill säga, inget de flesta användare gör eller ens känner till, men en smidig genväg för de som lärt sig. Så sent som förra veckan visade jag funktionen för en kompis som haft Iphone i flera månader, men aldrig upptäckt 3D Touch. Hon blev dock inte så imponerad, och tyckte det var svårt att skilja mellan att trycka olika hårt på skärmen.

Men själv använder jag 3D Touch varje dag, och skulle bli väldigt besviken om Apple bestämde sig för att ta bort funktionen. Vad tycker du själv, använder och gillar du 3D Touch på din Iphone?

Källa: Macrumors

Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.