LG presenterar G7 One – flaggskeppstelefon med ren Android

Den nyss presenterade telefonen använder en ren Android-installation och bygger på designen från LG G7, men någon nordisk lansering blir det tyvärr inte.

Ända sedan Google valde att slopa sitt Nexus-projekt har Android-fantaster haft ett smalare utbud av produkter att välja mellan om en ren Android-installation utan telefontillverkarens mjukvara är att föredra. Aktörer som Oneplus och Nokia (HMD Global) kommer nära, och den som är villig att importera kan lägga vantarna på Pixel- eller Essential-telefoner, men i övrigt är det tunt med alternativ.

Marknaden blir dock något mer tätbefolkad när LG nu presenterar att de ska släppa en variant av flaggskeppet G7 Thinq med en ren Android-installation. Telefonen heter LG G7 One och som namnet antyder ingår den i Googles Android One-projekt, vilket är namnet på telefoner som använder företagets senaste Android-mjukvara.

Även om design och konstruktion kommer från vanliga LG G7 Thinq är de båda telefonerna inte identiska. G7 One har exempelvis bara en bakre kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Vanliga LG G7 har dubbla 16 megapixel-kameror på f/1,6 respektive f/1,9. G7 One har endast 4 gigabyte primärminne jämfört med G7 Thinq som kan fås med antingen 4 eller 6 gigabyte. Den interna lagringen är begränsad till 32 gigabyte men det kan utökas via minneskort.

LG säger själva att telefonen ska få ett "exceptionellt bra pris", men exakt vad detta innebär är oklart. Precis som med Samsungs telefoner erbjuder LG bra hårdvara men den tillhörande mjukvaran är inte lika populär, något som gör LG G7 One till en spännande produkt.

LG har inte skickat ut pressmeddelandet till den nordiska marknaden, vilket tyvärr kan tolkas som att en lansering inte är planerad här. Vi ställde frågan till LG:s svenska presskontakt och har där fått svaret att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden.

Med tanke på att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden förefaller det osannolikt att telefonen visas upp under IFA 2018 som går av stapeln nu på fredag, men det återstår att se helt enkelt.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.