LG presenterar G7 One – flaggskeppstelefon med ren Android

Den nyss presenterade telefonen använder en ren Android-installation och bygger på designen från LG G7, men någon nordisk lansering blir det tyvärr inte.

Ända sedan Google valde att slopa sitt Nexus-projekt har Android-fantaster haft ett smalare utbud av produkter att välja mellan om en ren Android-installation utan telefontillverkarens mjukvara är att föredra. Aktörer som Oneplus och Nokia (HMD Global) kommer nära, och den som är villig att importera kan lägga vantarna på Pixel- eller Essential-telefoner, men i övrigt är det tunt med alternativ.

Marknaden blir dock något mer tätbefolkad när LG nu presenterar att de ska släppa en variant av flaggskeppet G7 Thinq med en ren Android-installation. Telefonen heter LG G7 One och som namnet antyder ingår den i Googles Android One-projekt, vilket är namnet på telefoner som använder företagets senaste Android-mjukvara.

Även om design och konstruktion kommer från vanliga LG G7 Thinq är de båda telefonerna inte identiska. G7 One har exempelvis bara en bakre kamera på 16 megapixel och bländaröppning på f/1,6. Vanliga LG G7 har dubbla 16 megapixel-kameror på f/1,6 respektive f/1,9. G7 One har endast 4 gigabyte primärminne jämfört med G7 Thinq som kan fås med antingen 4 eller 6 gigabyte. Den interna lagringen är begränsad till 32 gigabyte men det kan utökas via minneskort.

LG säger själva att telefonen ska få ett "exceptionellt bra pris", men exakt vad detta innebär är oklart. Precis som med Samsungs telefoner erbjuder LG bra hårdvara men den tillhörande mjukvaran är inte lika populär, något som gör LG G7 One till en spännande produkt.

LG har inte skickat ut pressmeddelandet till den nordiska marknaden, vilket tyvärr kan tolkas som att en lansering inte är planerad här. Vi ställde frågan till LG:s svenska presskontakt och har där fått svaret att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden.

Med tanke på att LG G7 One endast är planerad för den japanska marknaden förefaller det osannolikt att telefonen visas upp under IFA 2018 som går av stapeln nu på fredag, men det återstår att se helt enkelt.

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.