Airport Express får stöd för Airplay 2

Apple har lagt ner sin trådlösa router-familj, men uppdaterar ändå lilla Airport Express med stöd för ljudprotokollet Airplay 2.

I april meddelade Apple det som många länge befarat, nämligen att företaget slutar tillverka trådlösa routrar. Det innebar bland annat att den lilla enheten Airport Express lades ned, till mångas stora sorg. Men nu får Airport Express en oväntad mjukvaruuppdatering.

Apple har nämligen släppt version 7.8 av den fasta programvaran för Airport Express, vilket ger stöd för det trådlösa ljudprotokollet Airplay 2. Det innebär att Airport Express nu kommer leka betydligt bättre med nyare produkter som Apple TV och Homepod. Airplay 2 gör det också möjligt att strömma musik till flera högtalare samtidigt från IOS-enheter, och förbättrar prestanda och buffertstorlek för ljudströmmar.

Den senaste modellen av Airport Express släpptes 2012, och var precis som sina föregångare en liten trådlös basstation som också hade en ljudutgång för att ansluta till en högtalare. Därmed kunde vilken högtalare som helst förvandlas till en trådlös Airplay-högtalare, och numera alltså även Airplay 2.

Airport Express säljs inte längre från Apple, men det finns en del återförsäljare som har kvar den, samt en hel del till salu på begagnatmarknaden så som Tradera.

Källa: Macrumors

Kommentarer
14 svar

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!