Airport Express får stöd för Airplay 2

Apple har lagt ner sin trådlösa router-familj, men uppdaterar ändå lilla Airport Express med stöd för ljudprotokollet Airplay 2.

I april meddelade Apple det som många länge befarat, nämligen att företaget slutar tillverka trådlösa routrar. Det innebar bland annat att den lilla enheten Airport Express lades ned, till mångas stora sorg. Men nu får Airport Express en oväntad mjukvaruuppdatering.

Apple har nämligen släppt version 7.8 av den fasta programvaran för Airport Express, vilket ger stöd för det trådlösa ljudprotokollet Airplay 2. Det innebär att Airport Express nu kommer leka betydligt bättre med nyare produkter som Apple TV och Homepod. Airplay 2 gör det också möjligt att strömma musik till flera högtalare samtidigt från IOS-enheter, och förbättrar prestanda och buffertstorlek för ljudströmmar.

Den senaste modellen av Airport Express släpptes 2012, och var precis som sina föregångare en liten trådlös basstation som också hade en ljudutgång för att ansluta till en högtalare. Därmed kunde vilken högtalare som helst förvandlas till en trådlös Airplay-högtalare, och numera alltså även Airplay 2.

Airport Express säljs inte längre från Apple, men det finns en del återförsäljare som har kvar den, samt en hel del till salu på begagnatmarknaden så som Tradera.

Källa: Macrumors

Kommentarer
14 svar

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.