Airport Express får stöd för Airplay 2

Apple har lagt ner sin trådlösa router-familj, men uppdaterar ändå lilla Airport Express med stöd för ljudprotokollet Airplay 2.

I april meddelade Apple det som många länge befarat, nämligen att företaget slutar tillverka trådlösa routrar. Det innebar bland annat att den lilla enheten Airport Express lades ned, till mångas stora sorg. Men nu får Airport Express en oväntad mjukvaruuppdatering.

Apple har nämligen släppt version 7.8 av den fasta programvaran för Airport Express, vilket ger stöd för det trådlösa ljudprotokollet Airplay 2. Det innebär att Airport Express nu kommer leka betydligt bättre med nyare produkter som Apple TV och Homepod. Airplay 2 gör det också möjligt att strömma musik till flera högtalare samtidigt från IOS-enheter, och förbättrar prestanda och buffertstorlek för ljudströmmar.

Den senaste modellen av Airport Express släpptes 2012, och var precis som sina föregångare en liten trådlös basstation som också hade en ljudutgång för att ansluta till en högtalare. Därmed kunde vilken högtalare som helst förvandlas till en trådlös Airplay-högtalare, och numera alltså även Airplay 2.

Airport Express säljs inte längre från Apple, men det finns en del återförsäljare som har kvar den, samt en hel del till salu på begagnatmarknaden så som Tradera.

Källa: Macrumors

Kommentarer
14 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.