Så här kan nya Ipad Pro se ut

Apple kan ha en ny Ipad Pro redo redan till nästa veckas event enligt ryktescirkusen. Nya renderingar visar en enhet med tunnare skärmkanter, raka kanter och Iphone-liknande antenndesign.

De flesta rykten verkar eniga om att Apple planerar att uppdatera Ipad Pro-familjen innan årets slut. Kanske är det dags redan nästa vecka, men det är också möjligt att det blir ett till event i oktober. Snacket på stan är att Apple kommer släppa två nya modeller, en 11 tum och en 12,9 tum.

Vad som återstår att se är hur dessa proffs-plattor kommer att se ut. Nu har det dykt upp renderingar som försöker svara på det baserat på skisser, ritningar och annat som läckt ut från leverantörsleden i Asien. Renderingarna är gjorda i samarbete mellan Onleak och Mysmartprice.

Raka kanter

Renderingarna visar att Ipad Pro-familjen får tunnare kanter som är jämna runt om. Face ID-sensorer och den främre kameran verkar dock rymmas i överkant utan någon flärp. Det tycks också som att Apple byter bort de rundade kanterna mot raka sådana (tänk Iphone 4 fram till Iphone 5S). Det ser också ut som att Ipad Pro-familjen får liknande antennlinjer som Iphone.

Nuvarande Ipad Pro har en enda antennlinje som börjar en bit in från det övre vänstra hörnet, går ner och mot höger och sedan upp igen en bit från det högra hörnet. Renderingen nu visar antennlinjer både upp och nere likt hur det ser ut på exemplevis Iphone 7.

Smart Connector flyttar

Enligt renderingarna flyttar Apples egna Smart Connector från ena långsidan till baksidan långt ner. En del rykten gör gällande att Apple planerar för ett nytt Smart Keyboard med skärmen i horisontellt läge. Kanske för att Face ID ska fungera, men det pratas också om att andra generationens Face ID kan läsa av ansikten med skärmen i både horisontellt och vertikalt läge.

Något annat som också flyttar är simkortshållaren som enligt de här bilderna hamnar mitt på ena långsidan.

Den 12 september är det dags för Apple-event. Om det blir några nya Ipad Pro-modeller återstår att se. Varmt välkomna till 99.se på onsdagkväll, vi kommer att livebevaka vad som händer.

Källa: Mysmartprice

Kommentarer
9 svar

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.