Airpods – hur kan de bli bättre?

Apples Airpods verkar få beröm var man än vänder sig. Nu när nästa generation kan vara på gång passar vi på att utvärdera lurarna vi haft sedan säljstarten 2016 och listar dessutom vad vi hoppas Apple fixar till till nästa modell.

Vi fick ett par Airpods i december 2016 och flera på redaktionen har testat dem i omgångar. På sistone är det jag som använt dem flitigast. Airpods må se lite udda ut, men de här helt trådlösa Bluetooth-lurarna får i princip idel lovord från användarna.

Mycket beror nog på superkrafterna de hämtar från specialkretsen Apple kallar W1 tillsammans med deras förmåga att synkronisera dina enheter via Icloud. Som Jakob skrev i en artikel kort efter säljstarten "det är smidigheten som gör det" .

I forumet finns en i allra högsta grad levande tråd om Airpods med den härliga inledningen: AirPods är underbara - Jag hade fel.... Från den och tråden som den här artikeln hänger samman med finns det flera åsikter om vad som gör Airpods riktigt bra. Dessutom finns det en hel del önskemål inför andra generationen som kanske visas upp redan nästa vecka tillsammans med nya telefoner och en ny Apple Watch. Vi hoppas åtminstone på det!

Därför gillar vi Airpods

Trådlösa på riktigt
Bra batteritid med fodralet
Bra mikrofoner = hög samtalskvalitet
Prata med Siri
Sitter förvånansvärt bra utan att vara in-ear

Vad kan bli bättre?

Trådlös laddning
Aktiv brusreducering
In-ear-modell
Over-ear-modell
Hej Siri-stöd
Allmänna förbättringar med W2-krets

För att summera lite grann kan jag konstatera att det här är en av Apples mest lyckade produkter någonsin, inte bara för att jag tycker det, utan också utifrån hur nöjda andra användare är. Med sitt ekosystem och Icloud i botten kan Apple ge en fantastisk användarupplevelse och det är för det mesta helt krångelfritt.

Kommentarer
59 svar

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.