Airpods – hur kan de bli bättre?

Apples Airpods verkar få beröm var man än vänder sig. Nu när nästa generation kan vara på gång passar vi på att utvärdera lurarna vi haft sedan säljstarten 2016 och listar dessutom vad vi hoppas Apple fixar till till nästa modell.

Vi fick ett par Airpods i december 2016 och flera på redaktionen har testat dem i omgångar. På sistone är det jag som använt dem flitigast. Airpods må se lite udda ut, men de här helt trådlösa Bluetooth-lurarna får i princip idel lovord från användarna.

Mycket beror nog på superkrafterna de hämtar från specialkretsen Apple kallar W1 tillsammans med deras förmåga att synkronisera dina enheter via Icloud. Som Jakob skrev i en artikel kort efter säljstarten "det är smidigheten som gör det" .

I forumet finns en i allra högsta grad levande tråd om Airpods med den härliga inledningen: AirPods är underbara - Jag hade fel.... Från den och tråden som den här artikeln hänger samman med finns det flera åsikter om vad som gör Airpods riktigt bra. Dessutom finns det en hel del önskemål inför andra generationen som kanske visas upp redan nästa vecka tillsammans med nya telefoner och en ny Apple Watch. Vi hoppas åtminstone på det!

Därför gillar vi Airpods

Trådlösa på riktigt
Bra batteritid med fodralet
Bra mikrofoner = hög samtalskvalitet
Prata med Siri
Sitter förvånansvärt bra utan att vara in-ear

Vad kan bli bättre?

Trådlös laddning
Aktiv brusreducering
In-ear-modell
Over-ear-modell
Hej Siri-stöd
Allmänna förbättringar med W2-krets

För att summera lite grann kan jag konstatera att det här är en av Apples mest lyckade produkter någonsin, inte bara för att jag tycker det, utan också utifrån hur nöjda andra användare är. Med sitt ekosystem och Icloud i botten kan Apple ge en fantastisk användarupplevelse och det är för det mesta helt krångelfritt.

Kommentarer
59 svar

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.

Apples karttjänst har nu fått stöd för kollektivtrafik i Sverige, inklusive bussar, tunnelbana, rälsbuss och Intercity-tåg.

Tack till Innis för detta #nyhetstips!

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!