Samsungs nästa telefon kan vara vikbar

Att Samsung experimenterar med vikbara OLED-skärmar är ingen hemlighet, men enligt nya rykten kan tekniken dyka upp i en produkt redan det här året.

Samsung planerar att lansera en vikbar smart telefon senare i år. Om detta hintar mobiljättens vd DJ Koh, och en lansering kan ske redan på Samsung utvecklarkonferens i november. Enligt rykten kommer telefonen bli en del av Samsung Note-familj.

Samsung har experimenterat med vikbara OLED-bildskärmar i flera år, och rykten om detta har cirkulerat länge. Redan 2014 visade Samsung också upp en konceptvideo för en sådan produkt – en mobil som kunde vikas ut till en platta på ungefär 7 tum.

Det är självklart väldigt cool teknik, men frågan är hur användbar en vikbar telefon kommer att vara i praktiken. Det låter mer som en riktigt fiffig teknik för en surfplatta, som kan vikas ihop och ta mindre plats, men hur kommer telefonen gå att använda för den som inte vill vika ut den till en enorm platta varje gång man vill svara på ett sms. Om ryktena talar sanning kanske Samsung försöker svara på den frågan om bara två månader.

Källa: CNBC

Kommentarer
5 svar

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.