Samsungs nästa telefon kan vara vikbar

Att Samsung experimenterar med vikbara OLED-skärmar är ingen hemlighet, men enligt nya rykten kan tekniken dyka upp i en produkt redan det här året.

Samsung planerar att lansera en vikbar smart telefon senare i år. Om detta hintar mobiljättens vd DJ Koh, och en lansering kan ske redan på Samsung utvecklarkonferens i november. Enligt rykten kommer telefonen bli en del av Samsung Note-familj.

Samsung har experimenterat med vikbara OLED-bildskärmar i flera år, och rykten om detta har cirkulerat länge. Redan 2014 visade Samsung också upp en konceptvideo för en sådan produkt – en mobil som kunde vikas ut till en platta på ungefär 7 tum.

Det är självklart väldigt cool teknik, men frågan är hur användbar en vikbar telefon kommer att vara i praktiken. Det låter mer som en riktigt fiffig teknik för en surfplatta, som kan vikas ihop och ta mindre plats, men hur kommer telefonen gå att använda för den som inte vill vika ut den till en enorm platta varje gång man vill svara på ett sms. Om ryktena talar sanning kanske Samsung försöker svara på den frågan om bara två månader.

Källa: CNBC

Kommentarer
5 svar

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.