Samsungs nästa telefon kan vara vikbar

Att Samsung experimenterar med vikbara OLED-skärmar är ingen hemlighet, men enligt nya rykten kan tekniken dyka upp i en produkt redan det här året.

Samsung planerar att lansera en vikbar smart telefon senare i år. Om detta hintar mobiljättens vd DJ Koh, och en lansering kan ske redan på Samsung utvecklarkonferens i november. Enligt rykten kommer telefonen bli en del av Samsung Note-familj.

Samsung har experimenterat med vikbara OLED-bildskärmar i flera år, och rykten om detta har cirkulerat länge. Redan 2014 visade Samsung också upp en konceptvideo för en sådan produkt – en mobil som kunde vikas ut till en platta på ungefär 7 tum.

Det är självklart väldigt cool teknik, men frågan är hur användbar en vikbar telefon kommer att vara i praktiken. Det låter mer som en riktigt fiffig teknik för en surfplatta, som kan vikas ihop och ta mindre plats, men hur kommer telefonen gå att använda för den som inte vill vika ut den till en enorm platta varje gång man vill svara på ett sms. Om ryktena talar sanning kanske Samsung försöker svara på den frågan om bara två månader.

Källa: CNBC

Kommentarer
5 svar

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?