Samsungs nästa telefon kan vara vikbar

Att Samsung experimenterar med vikbara OLED-skärmar är ingen hemlighet, men enligt nya rykten kan tekniken dyka upp i en produkt redan det här året.

Samsung planerar att lansera en vikbar smart telefon senare i år. Om detta hintar mobiljättens vd DJ Koh, och en lansering kan ske redan på Samsung utvecklarkonferens i november. Enligt rykten kommer telefonen bli en del av Samsung Note-familj.

Samsung har experimenterat med vikbara OLED-bildskärmar i flera år, och rykten om detta har cirkulerat länge. Redan 2014 visade Samsung också upp en konceptvideo för en sådan produkt – en mobil som kunde vikas ut till en platta på ungefär 7 tum.

Det är självklart väldigt cool teknik, men frågan är hur användbar en vikbar telefon kommer att vara i praktiken. Det låter mer som en riktigt fiffig teknik för en surfplatta, som kan vikas ihop och ta mindre plats, men hur kommer telefonen gå att använda för den som inte vill vika ut den till en enorm platta varje gång man vill svara på ett sms. Om ryktena talar sanning kanske Samsung försöker svara på den frågan om bara två månader.

Källa: CNBC

Kommentarer
5 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.