på onsdag kommer den!

Allt vi vet om nya Apple Watch

En ny Apple Watch står för dörren, och här samlar vi all information vi har om den nya smarta klockan. Vad hoppas du på, och kommer du köpa en Apple Watch i höst?

Det är inte bara nya läckra telefoner som Apple kommer att presentera på onsdag. Även den fjärde större utgåvan av den smarta klockan Apple Watch väntas stå på programmet, och den här gången kan det bokstavligen talat bli stora förändringar. Detta är allt vi vet och tror oss veta om Apple Watch Series 4.

Kommer du att köpa en ny Apple Watch i höst? Eller kanske investera i din allra första modell?

Rund eller fyrkantig?

Ända från början har Apple hållit fast vid en rektangulär form för Apple Watch, men det finns såklart vissa som tycker att den enda bra klockan är en rund klocka. Eftersom Apples event-inbjudan visar en rund cirkel hoppas också vissa optimister på att detta är en ledtråd om att en rund Apple Watch nu är på gång.

Troligtvis inte. Utifrån en läckt produktbild som 9to5mac publicerat verkar Apple behålla formen för sin klocka, vilket också lär innebära att gamla armband kommer att passa även för den nya modellen.

Däremot verkar det som att Apple denna gång satsar på att göra bildskärmarna större än tidigare – enligt rykten hela 15 procent större. Tack vare tunnare ramar kommer dock inte själva klockan bli påtagligt större eller tjockare. De två modellerna av Apple Watch väntas få skärmstorlekar på 39,9 millimeter och 45,2 millimeter, jämfört med dagens 38 och 42 millimeter.

Det här innebär plats för mer information på skärmen, och på den läckta produktbilden visas en ny urtavla med massor av så kallade komplikationer på – hela åtta stycken samtidigt. För de som föredrar sina urtavlor lite enklare är de stora skärmarna bättre för fotografier.

Rykten uppger också att Series 4 kommer att ha längre batteritid än dagens modeller, samt bättre funktioner för att mäta puls- och hjärtrytm. Därutöver har det viskats om att Apple kommer att byta ut sidoknappen på klockan mot en fast haptisk knapp. Slutligen kan vi såklart också förvänta oss en lång rad nya armband i samband med lanseringen.

Watch OS 5

Tillsammans med ny hårdvara väntas såklart också den nya versionen av systemprogramvaran Watch OS att släppas, och den förhandsvisade Apple redan i juni under utvecklarkonferensen WWDC. Utifrån det kommer Watch OS 5 knappast att revolutionera den smarta klockan, men såklart bjuda på en hel del nya fiffiga funktioner. Sen finns ju alltid möjligheten att Apple överraskar med något som är knutet till den nya hårdvaran.

Watch OS 5 kommer att innehålla bland annat en version av Apples podd-app, en Walkie Talkie-funktion, ett bättre system för notiser och större möjligheter för tredjepartsutvecklare att använda klockans funktioner i sina appar. Watch OS 5 kommer såklart också att bli tillgängligt för äldre versioner av Apple Watch, men kommer inte att fungera med den allra första generationen.

Kommentarer
22 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?