Full koll på företagens logotyper här på 99

Förra veckan ställde vi tio frågor om logotyper och vilka som använder dem. Det visade sig att vara alldeles för lätt – eller så har vi bara full koll här på 99.

Förra veckan ställde vi tio bildfrågor om logotyper. Vilket företag eller tjänst använder den här och så vidare. Det visade sig vara plättlätt för oss här på 99. Hela 815 personer svarade på alla frågorna och majoriteten hade 10 av 10 eller i alla fall 9 av 10 rätt.

Logotyperna valdes från den del av tekniksfären som 99 gillar att röra sig i och hade med tillverkare, olika tjänster och också lite från det smarta hemmet. Av de företag som kom med är Apple mest välkänt och Smartthings minst.

Topplista – mest välkända logotyper (andel rätt svar)

  1. Apple (99,9%)

  2. Spotify (99,8%)

  3. Facebook (99,4%)

  4. Microsoft (98,5%)

  5. Youtube, Dropbox, Netflix (98%)

  6. Huawei 95%)

  7. Amazon Alexa (56,6%)

  8. Smartthings (55,3%)

Missade du förra veckans quiz så kan du göra det här:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.