Microsoft bjuder till event 2 oktober

Oktober blir en lanseringtät månad, för nu annonserar även Microsoft ett mediaevent. 2 oktober i New York är det som gäller, men förvänta er ingen Surface Phone.

På onsdag håller Apple event, och alldeles nyligen annonserade Google sitt den 9 oktober. Nu följer Microsoft upp med ett event däremellan, 2 oktober kommer Redmond-företaget att visa upp nyheter.

Särdeles spännande rykten har det dock inte cirkulerat kring vad Microsoft kan ha på gång, och troligtvis blir det ett ganska avslappnat event med uppdateringar och mindre nyheter snarare än revolutionerande nya produkter. Självklart kan det dyka upp en eller två överraskningar, men vi hoppas ingen håller andan efter en Surface Phone.

Det har visserligen gått rykten om ett projekt som kallas Andromeda, vilket ska vara en mindre enhet med dubbla bildskärmar. Men det verkar inte troligt att vi kommer få se något av detta i oktober. Däremot kan Microsoft uppdatera både plattan Surface Pro och övriga Surface-produkter med Intels nya generation processorer, Whiskey Lake och Amber Lake.

Så, frågan är om Microsoft lyckas trolla fram någonting från scenen som får oss att tappa hakan. Vi håller hoppet uppe, och kommer självklart att rapportera om de nyheter som visas upp!

Källa: Ars Technica

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.