Microsoft bjuder till event 2 oktober

Oktober blir en lanseringtät månad, för nu annonserar även Microsoft ett mediaevent. 2 oktober i New York är det som gäller, men förvänta er ingen Surface Phone.

På onsdag håller Apple event, och alldeles nyligen annonserade Google sitt den 9 oktober. Nu följer Microsoft upp med ett event däremellan, 2 oktober kommer Redmond-företaget att visa upp nyheter.

Särdeles spännande rykten har det dock inte cirkulerat kring vad Microsoft kan ha på gång, och troligtvis blir det ett ganska avslappnat event med uppdateringar och mindre nyheter snarare än revolutionerande nya produkter. Självklart kan det dyka upp en eller två överraskningar, men vi hoppas ingen håller andan efter en Surface Phone.

Det har visserligen gått rykten om ett projekt som kallas Andromeda, vilket ska vara en mindre enhet med dubbla bildskärmar. Men det verkar inte troligt att vi kommer få se något av detta i oktober. Däremot kan Microsoft uppdatera både plattan Surface Pro och övriga Surface-produkter med Intels nya generation processorer, Whiskey Lake och Amber Lake.

Så, frågan är om Microsoft lyckas trolla fram någonting från scenen som får oss att tappa hakan. Vi håller hoppet uppe, och kommer självklart att rapportera om de nyheter som visas upp!

Källa: Ars Technica

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.