Mate 20 Lite

Huaweis nya telefon mest för ungdomar

Med Mate 20 Lite vill Huawei locka "unga på väg in i arbetslivet". Om du frågar Huawei betyder det fokus på AI, fyra kameror och roliga färger.

Huawei fortsätter att släppa telefoner i ett förhållandevis högt tempo på den svenska marknaden. Nu har det blivit dags för det senaste inslaget i Mate-familjen, och den här gången riktar sig företaget till "unga på väg in i arbetslivet" med Mate 20 Lite som nu börjat säljas.

Tanken är alltså att detta ska bli ungdomars första egna telefon, och som sådan har den ett attraktivt pris på knappa 4 000 kronor, och en hyfsad prestanda för Snapchat- och Instagram-generationen. Dessutom finns totalt fyra kameror förstärkta med Huaweis AI-algoritmer; två på framsidan och två på baksidan.

Ett attraktivt pris på 4 000 kronor Huvudkameran har 24 megapixel som får förstärkning av en andra lins på 2 megapixel som fångar djupdata. På andra sidan finns en 20 megapixel kamera som också den får hjälp av en 2 megapixel. Allihopa är fullproppade med Huaweis "skönhetsalgoritmer" som ska göra alla motiv vackra. De inbyggda algoritmerna kan också identifiera motiv och scenarier, som till exempel om bilden tas utomhus eller inomhus. Intressant är att selfie-kameran kan identifiera ännu fler kategorier än huvudkamerna – 500 jämfört med 200.

Hela härligheten drivs med Huaweis egendesignade processor Kirin 710 och 4 gigabyte primärminne. Operativsystemet är Android 8.2, med gränssnittet Emui ovanpå. Som bäddat för en Huawei-upplevelse alltså, på gott och ont. Men detta verkar vara en fullt rimlig telefon för många användare som inte nödvändigtvis är ute efter det absolut mäktigaste på marknaden.

Kommentarer
1 svar

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.