Mate 20 Lite

Huaweis nya telefon mest för ungdomar

Med Mate 20 Lite vill Huawei locka "unga på väg in i arbetslivet". Om du frågar Huawei betyder det fokus på AI, fyra kameror och roliga färger.

Huawei fortsätter att släppa telefoner i ett förhållandevis högt tempo på den svenska marknaden. Nu har det blivit dags för det senaste inslaget i Mate-familjen, och den här gången riktar sig företaget till "unga på väg in i arbetslivet" med Mate 20 Lite som nu börjat säljas.

Tanken är alltså att detta ska bli ungdomars första egna telefon, och som sådan har den ett attraktivt pris på knappa 4 000 kronor, och en hyfsad prestanda för Snapchat- och Instagram-generationen. Dessutom finns totalt fyra kameror förstärkta med Huaweis AI-algoritmer; två på framsidan och två på baksidan.

Ett attraktivt pris på 4 000 kronor Huvudkameran har 24 megapixel som får förstärkning av en andra lins på 2 megapixel som fångar djupdata. På andra sidan finns en 20 megapixel kamera som också den får hjälp av en 2 megapixel. Allihopa är fullproppade med Huaweis "skönhetsalgoritmer" som ska göra alla motiv vackra. De inbyggda algoritmerna kan också identifiera motiv och scenarier, som till exempel om bilden tas utomhus eller inomhus. Intressant är att selfie-kameran kan identifiera ännu fler kategorier än huvudkamerna – 500 jämfört med 200.

Hela härligheten drivs med Huaweis egendesignade processor Kirin 710 och 4 gigabyte primärminne. Operativsystemet är Android 8.2, med gränssnittet Emui ovanpå. Som bäddat för en Huawei-upplevelse alltså, på gott och ont. Men detta verkar vara en fullt rimlig telefon för många användare som inte nödvändigtvis är ute efter det absolut mäktigaste på marknaden.

Kommentarer
1 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.