Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mate 20 Lite

Huaweis nya telefon mest för ungdomar

Med Mate 20 Lite vill Huawei locka "unga på väg in i arbetslivet". Om du frågar Huawei betyder det fokus på AI, fyra kameror och roliga färger.

Huawei fortsätter att släppa telefoner i ett förhållandevis högt tempo på den svenska marknaden. Nu har det blivit dags för det senaste inslaget i Mate-familjen, och den här gången riktar sig företaget till "unga på väg in i arbetslivet" med Mate 20 Lite som nu börjat säljas.

Tanken är alltså att detta ska bli ungdomars första egna telefon, och som sådan har den ett attraktivt pris på knappa 4 000 kronor, och en hyfsad prestanda för Snapchat- och Instagram-generationen. Dessutom finns totalt fyra kameror förstärkta med Huaweis AI-algoritmer; två på framsidan och två på baksidan.

Ett attraktivt pris på 4 000 kronor Huvudkameran har 24 megapixel som får förstärkning av en andra lins på 2 megapixel som fångar djupdata. På andra sidan finns en 20 megapixel kamera som också den får hjälp av en 2 megapixel. Allihopa är fullproppade med Huaweis "skönhetsalgoritmer" som ska göra alla motiv vackra. De inbyggda algoritmerna kan också identifiera motiv och scenarier, som till exempel om bilden tas utomhus eller inomhus. Intressant är att selfie-kameran kan identifiera ännu fler kategorier än huvudkamerna – 500 jämfört med 200.

Hela härligheten drivs med Huaweis egendesignade processor Kirin 710 och 4 gigabyte primärminne. Operativsystemet är Android 8.2, med gränssnittet Emui ovanpå. Som bäddat för en Huawei-upplevelse alltså, på gott och ont. Men detta verkar vara en fullt rimlig telefon för många användare som inte nödvändigtvis är ute efter det absolut mäktigaste på marknaden.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.