IOS 12 kommer 17 september

Apple har avslöjat när det nya systemet IOS 12 släpps, och det blir 17 september som det blir tillgängligt för nedladdning.

Kvällens Apple-event är till ända, och vid sidan av all ny hårdvara passade Apple också på att meddela när årets nya versioner av företagets operativsystem blir tillgängliga för allmänheten.

17 september blir både IOS 12 för Iphone och Ipad samt Watch OS 5 för Apple Watch tillgängliga för nedladdning. Det blir även en ny version av TV OS för Apple TV som ger stöd för Dolby Atmos samt mjukvaran i högtalaren Homepod.

24 september blir den nya versionen av Mac OS tillgänglig, kallad Mojave.

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.