IOS 12 kommer 17 september

Apple har avslöjat när det nya systemet IOS 12 släpps, och det blir 17 september som det blir tillgängligt för nedladdning.

Kvällens Apple-event är till ända, och vid sidan av all ny hårdvara passade Apple också på att meddela när årets nya versioner av företagets operativsystem blir tillgängliga för allmänheten.

17 september blir både IOS 12 för Iphone och Ipad samt Watch OS 5 för Apple Watch tillgängliga för nedladdning. Det blir även en ny version av TV OS för Apple TV som ger stöd för Dolby Atmos samt mjukvaran i högtalaren Homepod.

24 september blir den nya versionen av Mac OS tillgänglig, kallad Mojave.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.