Läckor avslöjar Iphone XS, XS Max och XR

Precis innan kvällens stora lanseringsevent inleds har massor av information om Apples nya Iphone läckt ut, så som namn, färger och lagringsutrymme.

Kvällens Apple-event ser ut att bli allt mindre överraskande, för nu har ännu en läcka skett med information från Apples egna webbplats. Här avslöjas både de nya Iphone-modellernas namn samt alternativ så som färger och lagringsutrymme. Läs inte vidare om du inte vill utsättas för spoilers.

Iphone XS och Iphone XS Max

Utifrån informationen kan vi sluta oss till att de nya flaggskeppsmodellerna mycket riktigt kommer att heta Iphone XS och Iphone XS Max. Dessa kommer att erbjudas med 64, 256 eller 512 gigabyte lagringsutrymme och i de tre färgerna rymdgrå, silver och guld.

Som väntat blir också storleken på bildskärmarna 5,8 tum för Iphone XS, alltså precis samma som dagens Iphone X, och hela 6,5 tum för den nya tungviktaren Iphone XS Max.

Läs mer: Lärdomarna från Iphone X

Iphone XR

Mer spännande är all information om den nya "mittenmodellen" som enligt läckorna verkligen kommer att heta Iphone XR. Denna får en bildskärm på 6,1 tum och kommer att finnas med 64, 128 eller 256 gigabyte lagring. Här finns precis som det ryktats ett större utbud av färger att välja mellan, nämligen svart, vit, röd, gul, coral (orange) samt blå.

Vad tror du om detta, är du besviken på de nya telefonerna? Eller är allt detta bara en massiv vilseledande manöver från Apple? Är du fortfarande pepp inför kvällens event?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.