Apple gör slut med symmetrin

Apple frångår en tidigare designprincip när högtalarhålen på nya Iphone XS inte längre är symmetriska. Det svider för alla oss med OCD.

Gårdagens Iphone-lanseringar var inte en odelat positiv upplevelse för alla, och flera val som Apple gjorde föll inte i god jord. De flesta har säkert ännu inte hämtat sig från de saftiga prislapparna, och nu kommer nästa chock – åtminstone för användare som lider av OCD.

Sedan hörlurskontakten försvann med Iphone 7 har tidigare modeller av Iphone haft en snygg och symmetrisk undersida, med lika många hål för högtalare på varje sida av Lightning-kontakten. Med nya Iphone XS är detta tyvärr ett minne blott, räkna själva.

Detta är kanske inte den viktigaste frågan kring om det är värt att köpa nya Iphone eller inte, men detaljer är viktiga – särskilt när det gäller Apple-produkter. Hur känner du inför den bristande symmetrin, och vad vet Jony Ive om detta?

Kommentarer
15 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.