Apple gör slut med symmetrin

Apple frångår en tidigare designprincip när högtalarhålen på nya Iphone XS inte längre är symmetriska. Det svider för alla oss med OCD.

Gårdagens Iphone-lanseringar var inte en odelat positiv upplevelse för alla, och flera val som Apple gjorde föll inte i god jord. De flesta har säkert ännu inte hämtat sig från de saftiga prislapparna, och nu kommer nästa chock – åtminstone för användare som lider av OCD.

Sedan hörlurskontakten försvann med Iphone 7 har tidigare modeller av Iphone haft en snygg och symmetrisk undersida, med lika många hål för högtalare på varje sida av Lightning-kontakten. Med nya Iphone XS är detta tyvärr ett minne blott, räkna själva.

Detta är kanske inte den viktigaste frågan kring om det är värt att köpa nya Iphone eller inte, men detaljer är viktiga – särskilt när det gäller Apple-produkter. Hur känner du inför den bristande symmetrin, och vad vet Jony Ive om detta?

Kommentarer
15 svar

Andreas flyger till Paris för att titta på Honors senaste telefon, som skryter med både skärmhål och 48 megapixlars kamera. Vad vill du att vi kikar extra på?

Samsung verkar satsa på super-premium med Galaxy S10, och priserna blir därefter enligt en ny rapport som cirkulerar.

Spotify har börjat rulla ut en ny funktion som låter dig blockera artister du inte vill höra. De blockerade artisterna dyker inte upp i vare sig bibliotek, spellistor eller radiostationer.

Apple fortsätter sin satsning på seminarier och gratis digitala läroböcker om bland annat fotografering och videoredigering. Nu har materialet "Alla kan skapa" översatts till fler språk, och även svenska är på gång.

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Ikea och Sonos samarbetar kring den kommande högtalarserien Symfonisk, och nu har en video släppts som avslöjar att produkten kommer senare i år.