Apple gör slut med symmetrin

Apple frångår en tidigare designprincip när högtalarhålen på nya Iphone XS inte längre är symmetriska. Det svider för alla oss med OCD.

Gårdagens Iphone-lanseringar var inte en odelat positiv upplevelse för alla, och flera val som Apple gjorde föll inte i god jord. De flesta har säkert ännu inte hämtat sig från de saftiga prislapparna, och nu kommer nästa chock – åtminstone för användare som lider av OCD.

Sedan hörlurskontakten försvann med Iphone 7 har tidigare modeller av Iphone haft en snygg och symmetrisk undersida, med lika många hål för högtalare på varje sida av Lightning-kontakten. Med nya Iphone XS är detta tyvärr ett minne blott, räkna själva.

Detta är kanske inte den viktigaste frågan kring om det är värt att köpa nya Iphone eller inte, men detaljer är viktiga – särskilt när det gäller Apple-produkter. Hur känner du inför den bristande symmetrin, och vad vet Jony Ive om detta?

Kommentarer
15 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.