Apple gör slut med symmetrin

Apple frångår en tidigare designprincip när högtalarhålen på nya Iphone XS inte längre är symmetriska. Det svider för alla oss med OCD.

Gårdagens Iphone-lanseringar var inte en odelat positiv upplevelse för alla, och flera val som Apple gjorde föll inte i god jord. De flesta har säkert ännu inte hämtat sig från de saftiga prislapparna, och nu kommer nästa chock – åtminstone för användare som lider av OCD.

Sedan hörlurskontakten försvann med Iphone 7 har tidigare modeller av Iphone haft en snygg och symmetrisk undersida, med lika många hål för högtalare på varje sida av Lightning-kontakten. Med nya Iphone XS är detta tyvärr ett minne blott, räkna själva.

Detta är kanske inte den viktigaste frågan kring om det är värt att köpa nya Iphone eller inte, men detaljer är viktiga – särskilt när det gäller Apple-produkter. Hur känner du inför den bristande symmetrin, och vad vet Jony Ive om detta?

Kommentarer
15 svar

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.

Apple fortsätter sin marknadsföring av Iphone som kamera, och nu fokuserar företaget på den senaste telefonen Iphone XR.

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.