Oneplus släpper billiga USB-C-hörlurar

Oneplus nästa flaggskep 6T kommer att få USB Type-C-kontakt intygar företaget, och lanserar ett par billiga USB-hörlurar som komplement.

USB Type-C i all ära, men något som det verkligen har saknats är ett par bra och billiga trådade hörlurar som passar till anslutningen. Tillverkaren Oneplus verkar ha hörsammat behovet, för nu kommer de nya hörlurarna Oneplus Type-C Bullets.

Lurarna dyker upp i butikerna i november, och komemr att kosta 19,99 dollar eller ungefär 200 kronor. Helt ok pris alltså. De nya Bullets-lurarna har en inbyggd DAC (digital-analog-omvandlare) och ska vara kompatibla med de allra flesta enheter med USB Type-C-anslutning.

Ett naturligt komplement till de nya lurarna är ändå Oneplus nya flaggskeppstelefon, Oneplus 6T som inte bara kommer ha en inbyggd fingeravtrycksläsare i skärmen. Enligt en intervju med Oneplus-chefen Carl Pei kommer den också stoltsera med USB Type-C-ingång. För den som ändå vill köra trådlöst ljud har Oneplus sedan tidigare lurarna Bullet Wireless, som Andreas nyligen testade här på 99 och tyckte mycket om.

Läs mer:

Källa: Techradar | The Verge

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.