Galaxy Note 9 fattar eld

Enligt Samsung är batteriet i Galaxy Note 9 det säkraste som företaget gjort, men nu rapporterar en användare att telefonen trots det börjat brinna.

En kvinna i New York blev av med sin Galaxy Note 9 på ett synnerligen otrevligt sätt när telefonen överhettades och började ryka i hennes handväska. Det rapporterar New York Post som skriver att mäklaren Diane Chung använde Samsung nya flaggskepp den 3 september när telefonen plötsligt blev "extremt varm". Hon slutade genast använda den och lade ner den i sin väska, men hörde snart ett visslande ljud och märkte att telefonen gav ifrån sig tjock rök.

Chung befann sig ensam i en hiss, och försökte tömma väskan på golvet, men brände sina fingrar. När hissen nåt bottenvåningen sparkade hon ut telefonen, och fick hjälp av en annan person att lägga den i en hink vatten. Chung har nu stämt Samsung och vill se ett säljstopp för Galaxy Note 9.

Det här ska inte hända

Samsung drabbades som bekant av stora problem med föregångaren Note 7 som 2016 råkade ut för ett flertall fall av överhettade batterier. Problemen kvarstod även sedan Samsung bytt till andra batterier, och slutade med att Galaxy Note 7 plockades bort från marknaden.

Inför lanseringen av Note 8 förra året använde Samsung ett klenare batteri, och införde ett rigoröst säkerhetsprogram för att kontrollera batterierna vid tillverkningen. Inför årets Note 9-lansering uppgav företaget att det programmet utökats ytterligare, och att batteriet i telefonen var "säkrare än någonsin".

En talesperson för Samsung säger att man inte fått några andra rapporter om incidenter med Galaxy Note 9, och att man undersöker det rapporterade fallet.

Det är såklart för tidigt att dra några slutsatser om produkten baserat på bara ett fall, men PR-mässigt är detta givetvis inte roligt för Samsung med tanke på Note-seriens historia. Att Samsung dessutom slagit på stora trumman och sagt att Note 9-batterierna "absolut inte kommer börja brinna" gör givetvis saken sämre.

Källa: New York Post

Läs mer:

Kommentarer
8 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.