Galaxy Note 9 fattar eld

Enligt Samsung är batteriet i Galaxy Note 9 det säkraste som företaget gjort, men nu rapporterar en användare att telefonen trots det börjat brinna.

En kvinna i New York blev av med sin Galaxy Note 9 på ett synnerligen otrevligt sätt när telefonen överhettades och började ryka i hennes handväska. Det rapporterar New York Post som skriver att mäklaren Diane Chung använde Samsung nya flaggskepp den 3 september när telefonen plötsligt blev "extremt varm". Hon slutade genast använda den och lade ner den i sin väska, men hörde snart ett visslande ljud och märkte att telefonen gav ifrån sig tjock rök.

Chung befann sig ensam i en hiss, och försökte tömma väskan på golvet, men brände sina fingrar. När hissen nåt bottenvåningen sparkade hon ut telefonen, och fick hjälp av en annan person att lägga den i en hink vatten. Chung har nu stämt Samsung och vill se ett säljstopp för Galaxy Note 9.

Det här ska inte hända

Samsung drabbades som bekant av stora problem med föregångaren Note 7 som 2016 råkade ut för ett flertall fall av överhettade batterier. Problemen kvarstod även sedan Samsung bytt till andra batterier, och slutade med att Galaxy Note 7 plockades bort från marknaden.

Inför lanseringen av Note 8 förra året använde Samsung ett klenare batteri, och införde ett rigoröst säkerhetsprogram för att kontrollera batterierna vid tillverkningen. Inför årets Note 9-lansering uppgav företaget att det programmet utökats ytterligare, och att batteriet i telefonen var "säkrare än någonsin".

En talesperson för Samsung säger att man inte fått några andra rapporter om incidenter med Galaxy Note 9, och att man undersöker det rapporterade fallet.

Det är såklart för tidigt att dra några slutsatser om produkten baserat på bara ett fall, men PR-mässigt är detta givetvis inte roligt för Samsung med tanke på Note-seriens historia. Att Samsung dessutom slagit på stora trumman och sagt att Note 9-batterierna "absolut inte kommer börja brinna" gör givetvis saken sämre.

Källa: New York Post

Läs mer:

Kommentarer
8 svar

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.