Huawei lanserar Mate 20 den 16 oktober

Den 16 oktober får vi se vad Huawei har för planer för sin Mate-serie. Mate 20 Pro och Mate 20 kommer då att visas upp vid ett event i London.

Ännu ett inbjudningskort har landat i vår inkorg. Den här gången är avsändaren Huawei som den 16 oktober planerar att avtäcka Mate 20 Pro och Mate 20 i London. Baserat på inbjudan är artificiell intelligens en viktig del av presentationen: "A higher intelligence is coming" med A och I markerat i rött.

Något annat vi kan se redan på inbjudan är att enheterna kommer att utrustas med den nya systemkretsen Kirin 980. Den är tillverkad med en 7 nanometers tillverkningsprocess, precis som Apples nya A12 Bionic. En nanometer är en miljarddel av en meter, och mindre storlekar innebär att fler transistorer kan få plats på samma systemkrets. Att få ned storleken har fördelen att kretsen blir mer energieffektiv eller får bättre prestanda, men tillverkare som Apple och Huawei kan också välja en medelväg där mellan.

Vi kommer att närvara på plats i London när Mate-serien visas upp och rapporterar självklart om alla detaljer. Någon som är sugen på en ny Huawei?

Vår medlem jk4 står i valet och kvalet mellan Iphone X och Iphone XR. Vilken skulle du välja och varför? In i tråden och berätta!

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!