Huawei lanserar Mate 20 den 16 oktober

Den 16 oktober får vi se vad Huawei har för planer för sin Mate-serie. Mate 20 Pro och Mate 20 kommer då att visas upp vid ett event i London.

Ännu ett inbjudningskort har landat i vår inkorg. Den här gången är avsändaren Huawei som den 16 oktober planerar att avtäcka Mate 20 Pro och Mate 20 i London. Baserat på inbjudan är artificiell intelligens en viktig del av presentationen: "A higher intelligence is coming" med A och I markerat i rött.

Något annat vi kan se redan på inbjudan är att enheterna kommer att utrustas med den nya systemkretsen Kirin 980. Den är tillverkad med en 7 nanometers tillverkningsprocess, precis som Apples nya A12 Bionic. En nanometer är en miljarddel av en meter, och mindre storlekar innebär att fler transistorer kan få plats på samma systemkrets. Att få ned storleken har fördelen att kretsen blir mer energieffektiv eller får bättre prestanda, men tillverkare som Apple och Huawei kan också välja en medelväg där mellan.

Vi kommer att närvara på plats i London när Mate-serien visas upp och rapporterar självklart om alla detaljer. Någon som är sugen på en ny Huawei?

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.