Huawei lanserar Mate 20 den 16 oktober

Den 16 oktober får vi se vad Huawei har för planer för sin Mate-serie. Mate 20 Pro och Mate 20 kommer då att visas upp vid ett event i London.

Ännu ett inbjudningskort har landat i vår inkorg. Den här gången är avsändaren Huawei som den 16 oktober planerar att avtäcka Mate 20 Pro och Mate 20 i London. Baserat på inbjudan är artificiell intelligens en viktig del av presentationen: "A higher intelligence is coming" med A och I markerat i rött.

Något annat vi kan se redan på inbjudan är att enheterna kommer att utrustas med den nya systemkretsen Kirin 980. Den är tillverkad med en 7 nanometers tillverkningsprocess, precis som Apples nya A12 Bionic. En nanometer är en miljarddel av en meter, och mindre storlekar innebär att fler transistorer kan få plats på samma systemkrets. Att få ned storleken har fördelen att kretsen blir mer energieffektiv eller får bättre prestanda, men tillverkare som Apple och Huawei kan också välja en medelväg där mellan.

Vi kommer att närvara på plats i London när Mate-serien visas upp och rapporterar självklart om alla detaljer. Någon som är sugen på en ny Huawei?

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

Apples uppdaterade version av Airpods kommer att finnas i svart, och massproduceras redan för lansering inom kort enligt källor i Asien.

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.