Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Överhettningsbekymmer kan sätta stopp för Airpower

Apple visade upp en trådlös laddningsmatta de kallar för Airpower jämte Iphone X och Apple Watch Series 3 förra året, men fortfarande saknar den ett datum för säljstart.

Förra året visade Apple upp en trådlös laddningsmatta de kallar för Airpower, jämte Iphone X och Apple Watch Series 3. Då sa företaget mycket luddigt att den skulle gå att köpa under 2018. Nu är året snart slut och rykten och rapporter gör gällande att det finns betydande bekymmer med konstuktionen som rent av kan innebära att produkten helt skrotas.

Överhettning

En rapport från Sonny Dickson gör gällande att det är tre problem som ligger bakom väntetiden. Överhettning är ett av dem, som vi också hört en del rykten om. Tydligen producerar mattan för mycket värme, vilket dels påverkar hur produkterna som ligger på den laddas och dels överbelastar systemkretsen som styr alltihopa.

Ett annat problem gäller mjukvaran för att kommunicera med enheterna som laddas. Dataöverföringen gällande laddning och laddningsnivåer är tydligen buggig. När Apple visade upp produkten kunde låsskärmen på den Iphone som laddades visa batteristatus för alla enheter på mattan. En av detaljerna som nog gjorde många intresserade av att köpa Airpower.

Ladda var som helst på ytan

Den största fördelen med Airpower som den presenterades är att det inte finns någon speciell punkt du måste träffa för att ladda din enhet, som det är på de Qi-laddare du kan köpa i handeln idag. Apple visade upp att det skulle gå att lägga upp till tre enheter var som helst på ytan. Men också det här är tydligen svårare att få till än Apple först trodde. Under den vita ytan finns det någonstans mellan 21 och 24 strömspolar i olika storlekar.

Men konstruktionen med så tätt packade spolar orsakar tydligen störningar mellan spolarna, minskar laddningseffektiviteten och orsakar extra värmeutveckling. En extra utmaning är att spolarna måste överlappa varandra.

Tillbaka till ritbordet

Medan Sonny Dicksons rapport vet inte om Airpower helt skrotats, men spekulerar att Apple kan använda Airpower-varumärket till en helt annat trådlös laddningsprodukt än den som visades upp. Denna nya produkt skulle kunna visas upp under våren 2019 som tidigast.

Apple-kännaren John Gruber skriver att Apple antingen helt gått tillbaka till ritbordet för att börja om från början, eller att de gett upp och skrotat produkten.

Källa: Sonny Dickson | Daring Fireball

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.