Watch OS 5 är här – vi listar nyheterna

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

Alla med en Apple Watch Series 1 eller nyare kan nu uppdatera till Watch OS 5, operativsystemet som driver klockorna. Förutom rätt modell av klockan behövs också en Iphone 5S eller nyare med IOS 12. Du hittar uppdateringen via Watch-appen (Allmänt > Programuppdatering) i din Iphone.

Är det värt att uppdatera till Watch OS 5?

Kort och gott ja. Uppdateringen är gratis och ger nytt liv också till äldre klockmodeller. Några av de större nyheterna är Walkie-talkie-appen, Podcast-appen, automatisk detektering av träning, utmana dina vänner om vem som rör sig mest och en bättre Siri-urtavla. Nu kan du dessutom bara lyfta handleden och prata med Siri utan att behöva trycka på någon knapp först.

Innan du köper en ny Watch Series 4 kan det vara värt att prova din befintliga klocka med Watch OS 5. Kanske bjuder systemet på alla nyheter du behöver.

Har du upptäckt fler nyheter än de vi beskriver här? Berätta om dina upplevelser av Watch OS 5 här i kommentarerna!

Kommentarer
25 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.