Watch OS 5 är här – vi listar nyheterna

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

Alla med en Apple Watch Series 1 eller nyare kan nu uppdatera till Watch OS 5, operativsystemet som driver klockorna. Förutom rätt modell av klockan behövs också en Iphone 5S eller nyare med IOS 12. Du hittar uppdateringen via Watch-appen (Allmänt > Programuppdatering) i din Iphone.

Är det värt att uppdatera till Watch OS 5?

Kort och gott ja. Uppdateringen är gratis och ger nytt liv också till äldre klockmodeller. Några av de större nyheterna är Walkie-talkie-appen, Podcast-appen, automatisk detektering av träning, utmana dina vänner om vem som rör sig mest och en bättre Siri-urtavla. Nu kan du dessutom bara lyfta handleden och prata med Siri utan att behöva trycka på någon knapp först.

Innan du köper en ny Watch Series 4 kan det vara värt att prova din befintliga klocka med Watch OS 5. Kanske bjuder systemet på alla nyheter du behöver.

Har du upptäckt fler nyheter än de vi beskriver här? Berätta om dina upplevelser av Watch OS 5 här i kommentarerna!

Kommentarer
25 svar

Bli en digital student med hjälp av oss på 99. Vi har tipsat om bästa prylarna för universitetet, och nu är det dags för apparna du inte kan vara utan!

Läckt produktbild för kinesiska tillverkaren Oppo kanske skvallrar om att kamerahål ersätter flärpen, för vissa Android-aktörer åtminstone.

Nu har Apple Watch Series 4 funnits tillgänglig ett tag, och de flesta som var tidigt ute med att beställa har fått sina exemplar. Klockan fick vår finaste utmärkelse här på 99, och i forumet diskuteras den flitigt. Delta i snacket – är du nöjd med din klocka, eller har du inte köpt någon än?

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.