Watch OS 5 är här – vi listar nyheterna

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

Alla med en Apple Watch Series 1 eller nyare kan nu uppdatera till Watch OS 5, operativsystemet som driver klockorna. Förutom rätt modell av klockan behövs också en Iphone 5S eller nyare med IOS 12. Du hittar uppdateringen via Watch-appen (Allmänt > Programuppdatering) i din Iphone.

Är det värt att uppdatera till Watch OS 5?

Kort och gott ja. Uppdateringen är gratis och ger nytt liv också till äldre klockmodeller. Några av de större nyheterna är Walkie-talkie-appen, Podcast-appen, automatisk detektering av träning, utmana dina vänner om vem som rör sig mest och en bättre Siri-urtavla. Nu kan du dessutom bara lyfta handleden och prata med Siri utan att behöva trycka på någon knapp först.

Innan du köper en ny Watch Series 4 kan det vara värt att prova din befintliga klocka med Watch OS 5. Kanske bjuder systemet på alla nyheter du behöver.

Har du upptäckt fler nyheter än de vi beskriver här? Berätta om dina upplevelser av Watch OS 5 här i kommentarerna!

Kommentarer
25 svar

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.