IOS 12 avslöjar nya Ipad Pro

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Det har länge ryktats om att Apple är på gång med uppdaterade modeller av datorplattan Ipad Pro. Det dök inte upp några under förra veckans Iphone-event, men däremot tyder allt mer på att det ändå kommer under hösten.

Den senaste ledtråden finns i betaversionen av systemet IOS 12.1 som nu blivit tillgänglig för utvecklare. I koden har det redan hittats referenser till nya produkter som kallas "ipad2018fall". Detta visar åtminstone att planen är att lansera nya modeller under hösten.

Den som ändå tvivlar på att nya Ipad-modeller snart kommer behöver bara titta på ovansidan av bildskärmen i IOS 12 på en Ipad. Kontrollpanelen sveps nu ned från övre högra hörnet istället för från botten – precis som på de olika Iphone X-modellerna, som ju saknar hemknapp och använder Face ID. Även informationen om klockslag och datum har flyttats, från mitten till vänstra hörnet. En logisk placering om mittendelen kommer att få en flärp med Face ID-sensor.

Läs mer:

Källa: 9to5mac

Kommentarer
8 svar

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.