Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så fixar du autofyll av lösenord i IOS 12

En mycket välkommen nyhet i IOS 12 är möjligheten att använda andra lösenordshanterare än Apples egna för att autofylla lösenord. Så här gör du för att komma igång!

IOS 12 är här med en lång rad av nyheter. En av de allra bästa ska du få lära dig mer om här. Apple har länge haft en automatisk lösenordshanterare som heter Icloud-nyckelring, och nu går den att använda inte bara i webbläsaren Safari utan också i tredjepartsappar som bygger in stöd för det.

Läs mer: Icloud-nyckelringen ger säkra lösenord Men det blir ännu bättre! Nu är det nämligen möjligt att använda autofyll av lösenord också med andra lösenordshanterare än Apples egna Icloud-nyckelring. Att hantera lösenord har nämligen blivit ett API som andra lösenordsappar kan använda sig av. Själv använder jag 1password, men också andra så som Dashlane och Lastpass har byggt in stöd för den nya funktionen.

Det är inget fel med att använda Apples Icloud-nyckelring, men många med mig använder andra tjänster med ytterligare funktionalitet och med IOS 12 kan också vi ta del av autofyll-magin.

Autofyll av lösenord kan användas nästan varje gång du kommer fram till ett inloggningsformulär. Det kan vara i Safari, men också i andra appar. När du trycker i rutan för användarnamn eller lösenord får du nu upp en rad på tangentbordet som föreslår att automatiskt fylla i uppgifter från din lösenordshanterare. Om du har flera inloggningar för tjänsten i fråga kan du trycka på den lilla nyckeln som dyker upp för att välja rätt variant.

Vikten av unika lösenord

Eftersom repetition är kunskapens moder passar jag på att återigen understryka vikten att ha unika inloggningar till alla tjänster du använder. Använd säkra lösenord och ha inte samma till mejlen, Facebook och elbolaget (för att ta några exempel).

För att du ska ha en chans att komma ihåg alla inloggningar finns det flera lösenordshanterare att ta hjälp av. Du behöver då bara komma ihåg ett lösenord, medan hanterare så som Icloud-nyckelring, 1password eller Lastpass kommer ihåg allt annat åt dig.

Så här fixar du autofyll av lösenord i IOS 12

  • Klicka dig till Inställningar > Lösenord och konton > Autofyll lösenord

  • Välj vilka lösenordshanterare du vill använda, det går att ha flera

  • Klart!

När du är klar med de här enkla stegen kan du börja njuta av hur mycket enklare livet är med autofyll av lösenord.

Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.