Nu funkar Waze med Carplay

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Läs mer: Nu funkar Google Maps i Carplay Med IOS 12 blev det möjligt att använda andra karttjänster än Apples egna i bilsystemet Carplay. Google Maps var snabbt ute med en uppdatering, och nu finns också Waze.

Waze ägs sedan 2013 av Google, men är fortsatt en separat app populär främst för realtidsinformation om trafiksituationen längst din planerade rutt. Alla använder hjälps åt med att rapportera in exempelvis problem i trafiken eller poliskontroller.

Waze för Carplay inkluderar några unika funktioner, du kan exempelvis välja att använda dagsläget på kartorna även på natten, eller tvärtom ha nattkartläget på på dagen. Det går också att ändra hur din "bil" visas på kartan. Förare samlar poäng när de använder Waze, till och med i Carplay-versionen.

Kommentarer
4 svar

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.