Nu funkar Waze med Carplay

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Läs mer: Nu funkar Google Maps i Carplay Med IOS 12 blev det möjligt att använda andra karttjänster än Apples egna i bilsystemet Carplay. Google Maps var snabbt ute med en uppdatering, och nu finns också Waze.

Waze ägs sedan 2013 av Google, men är fortsatt en separat app populär främst för realtidsinformation om trafiksituationen längst din planerade rutt. Alla använder hjälps åt med att rapportera in exempelvis problem i trafiken eller poliskontroller.

Waze för Carplay inkluderar några unika funktioner, du kan exempelvis välja att använda dagsläget på kartorna även på natten, eller tvärtom ha nattkartläget på på dagen. Det går också att ändra hur din "bil" visas på kartan. Förare samlar poäng när de använder Waze, till och med i Carplay-versionen.

Kommentarer
4 svar

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.