Nu funkar Waze med Carplay

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Läs mer: Nu funkar Google Maps i Carplay Med IOS 12 blev det möjligt att använda andra karttjänster än Apples egna i bilsystemet Carplay. Google Maps var snabbt ute med en uppdatering, och nu finns också Waze.

Waze ägs sedan 2013 av Google, men är fortsatt en separat app populär främst för realtidsinformation om trafiksituationen längst din planerade rutt. Alla använder hjälps åt med att rapportera in exempelvis problem i trafiken eller poliskontroller.

Waze för Carplay inkluderar några unika funktioner, du kan exempelvis välja att använda dagsläget på kartorna även på natten, eller tvärtom ha nattkartläget på på dagen. Det går också att ändra hur din "bil" visas på kartan. Förare samlar poäng när de använder Waze, till och med i Carplay-versionen.

Kommentarer
4 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.