Google firar 20 år

Sökmotorn som de flesta av oss använder firar nu 20 år. Det firar Google som sig bör med en särskild "doodle", men har också några andra överraskningar åt oss.

Den här månaden är det 20 år sedan två studenter startade en sökmotor i sin kompis garage i Kalifornien. Vi pratar förstås om Larry Page och Sergey Brin och Google. Sökmotorn kallades tydligen från början Backrub, men de båda kom på bättre tankar och valde istället en felstavning av termen googol som beskriver siffran 1 följt av 100 nollor.

20-årsdagen märks lite här och var kring Googles tjänster, bland annat har de en ny "doodle" som visar följande film om du klickar på den:

Sökmotorn har också fått några "påskägg". En del som googlar saker som var aktuella runt 1998 kan nu få svar som "Det är 2018, menade du?" Exempelvis ska "mp3 file" ge menade du-svaret "stream music". Jag får det tyvärr inte att fungera, så det är möjligt att det här skämtet är reserverat för amerikaner.

Något som vi däremot kan göra här, är att spana in garaget där allt började via Google Street View. Susan Wojcicki som kompisen heter är numera vd på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Samsungs mobildivision hotas från två fronter, och onsdagens Unpacked måste leverera både en attraktiv premiumtelefon och en riktigt bra och prisvärd lur i mellanklassen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!