Google firar 20 år

Sökmotorn som de flesta av oss använder firar nu 20 år. Det firar Google som sig bör med en särskild "doodle", men har också några andra överraskningar åt oss.

Den här månaden är det 20 år sedan två studenter startade en sökmotor i sin kompis garage i Kalifornien. Vi pratar förstås om Larry Page och Sergey Brin och Google. Sökmotorn kallades tydligen från början Backrub, men de båda kom på bättre tankar och valde istället en felstavning av termen googol som beskriver siffran 1 följt av 100 nollor.

20-årsdagen märks lite här och var kring Googles tjänster, bland annat har de en ny "doodle" som visar följande film om du klickar på den:

Sökmotorn har också fått några "påskägg". En del som googlar saker som var aktuella runt 1998 kan nu få svar som "Det är 2018, menade du?" Exempelvis ska "mp3 file" ge menade du-svaret "stream music". Jag får det tyvärr inte att fungera, så det är möjligt att det här skämtet är reserverat för amerikaner.

Något som vi däremot kan göra här, är att spana in garaget där allt började via Google Street View. Susan Wojcicki som kompisen heter är numera vd på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.