Google firar 20 år

Sökmotorn som de flesta av oss använder firar nu 20 år. Det firar Google som sig bör med en särskild "doodle", men har också några andra överraskningar åt oss.

Den här månaden är det 20 år sedan två studenter startade en sökmotor i sin kompis garage i Kalifornien. Vi pratar förstås om Larry Page och Sergey Brin och Google. Sökmotorn kallades tydligen från början Backrub, men de båda kom på bättre tankar och valde istället en felstavning av termen googol som beskriver siffran 1 följt av 100 nollor.

20-årsdagen märks lite här och var kring Googles tjänster, bland annat har de en ny "doodle" som visar följande film om du klickar på den:

Sökmotorn har också fått några "påskägg". En del som googlar saker som var aktuella runt 1998 kan nu få svar som "Det är 2018, menade du?" Exempelvis ska "mp3 file" ge menade du-svaret "stream music". Jag får det tyvärr inte att fungera, så det är möjligt att det här skämtet är reserverat för amerikaner.

Något som vi däremot kan göra här, är att spana in garaget där allt började via Google Street View. Susan Wojcicki som kompisen heter är numera vd på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!