Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google firar 20 år

Sökmotorn som de flesta av oss använder firar nu 20 år. Det firar Google som sig bör med en särskild "doodle", men har också några andra överraskningar åt oss.

Den här månaden är det 20 år sedan två studenter startade en sökmotor i sin kompis garage i Kalifornien. Vi pratar förstås om Larry Page och Sergey Brin och Google. Sökmotorn kallades tydligen från början Backrub, men de båda kom på bättre tankar och valde istället en felstavning av termen googol som beskriver siffran 1 följt av 100 nollor.

20-årsdagen märks lite här och var kring Googles tjänster, bland annat har de en ny "doodle" som visar följande film om du klickar på den:

Sökmotorn har också fått några "påskägg". En del som googlar saker som var aktuella runt 1998 kan nu få svar som "Det är 2018, menade du?" Exempelvis ska "mp3 file" ge menade du-svaret "stream music". Jag får det tyvärr inte att fungera, så det är möjligt att det här skämtet är reserverat för amerikaner.

Något som vi däremot kan göra här, är att spana in garaget där allt började via Google Street View. Susan Wojcicki som kompisen heter är numera vd på Youtube.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.