Så ser du batterinivån på dina Airpods i Apple Watch

Du känner kanske redan till att du kan se batterinivån på dina Airpods via telefonens notiscenter, men visste du att det går att se också i Apple Watch? Vi visar hur.

Apples trådlösa hörlurar Airpods har blivit riktigt populära bland användare, främst för den smidiga användarupplevelsen de erbjuder. Lurarna själva ger upp till fem timmars batteritid, med batterifodralet får du omkring 24 timmars batteritid. En kvart i fodralet ger tre timmars lyssningstid.

Hur mycket batteri återstår?

Lurarna och batterifodralet ger ingen vidare koll på hur mycket batteri som är kvar, men det kan du – som du kanske redan känner till – se i den parkopplade telefonens notiscenter. Dra ned från skärmens ovankant och dra sedan en gång åt höger för att komma dit. Längst ned finns knappen Ändra om du inte redan lagt till Batteri-widgeten.

Men visste du att du också kan hålla koll på batteritiden i din Apple Watch? Det fungerar riktigt smidigt att använda dina Airpods direkt med klockan för att lyssna på musik eller poddar och det går faktiskt att se batteritiden i klockan också.

Gör så här

  • För att se batterinivån i klockan måste du först säkerställa att hörlurarna är kopplade till klockan. Dra upp för att öppna kontrollcenter och kolla så att Airplay-ikonen är blå.

  • I samma kontrollcenter finns en bubbla med batteriprocenten för klockan. Tryck på den.

  • Skrolla ned tills du ser batterinivån för dina Airpods (om höger och vänster har olika nivå står de var för sig. Har du lurarna i batterifodralet med locket öppet ser du batterinivån också för fodralet.

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?