Vad tror du?

Vad visar Microsoft ikväll?

2 oktober är det dags för Microsoft att presentera nya produkter, och det mesta pekar på att det blir fullt fokus på Surface-famljen. Vad tror du, kan Microsoft imponera och överraska?

Hösten är ofta sprängfyllt av mediaevent, och den här gången är inget undantag. Apple har redan avverkat sitt Iphone-event, och senare i oktober är det Googles tur att försöka imponera med nya Pixel-telefoner. Eventuellt (vi hoppas!) överraskar Apple också med ett extra event för nya Ipad- och Mac-modeller.

Men ikväll är det Microsoft som håller hov från New York. Den Redmond-baserade teknikjätten är knappast kungen på tronen längre, åtminstone inte när det kommer till mobila enheter, men man ska aldrig räkna ut Microsoft. Företaget verkar ha gett upp på mobiltelefoner, men satsar fortfarande på sina hybridplattor under namnet Surface.

I våras släpptes Surface Go, ett hedervärt försök för den som gillar Windows enligt 99:s testredaktör. Om förhandsryktena stämmer är det nu dags för Microsoft att följa upp med en ny version av det platta flaggskeppet Surface Pro. Förra uppdateringen kom i maj förra året.

Surface Pro

Det har talats om att en helt ny design av Surface Pro är på gång, men den är troligtvis något som planeras för 2019. Istället lär vi få se en mindre spännande uppgradering med senaste generationen Intel-processorer, och det går också rykten om en ny läcker svart färg reserverad för de dyrare versionerna av enheten. En del har haft förhoppningar om att USB-C-portarna på Surface Go är en föraning om att Microsoft gör samma byte på Surface Pro, men läckta bilder tyder på att proffs-enheten fortsätter med äldre kontakttyper.

Surface-datorer

Surface-familjen rymmer heller inte bara hybridplattor, utan också regelrätta datorer, både stationära och bärbara. Surface Studio väckte exempelvis stort intresse när den kom för två år sedan, så det kan mycket väl bli dags för en ny modell där. En ny utgåva av den bärbara datorn Surface Book verkar vara ett säkert kort inför kvällen.

Windows 10

Inget Microsoft-event är väl komplett utan en hel del snack om mjukvara, och vi kan förvänta oss att den nya uppdateringen av Windows 10 kommer att få mycket uppmärksamhet. Uppdateringen går under det gåtfulla namnet Redstone, och enligt rykten kommer mycket att handla om hur systemet ansluter till andra plattformar och tjänster. Andra eventuella funktioner som ger gåshud är en ny spännande version av Notepad och urklipp som synkas i molnet, liknande Apples Icloud-baserade klipp-och-klistra.

Microsoft slår knappast på stora trumman för sitt event, och först klockan 22.00 svensk tid drar det igång. Det kommer heller inte att sändas live, så det kan därför vara klokt att hålla förväntningarna på en rimlig nivå. Men en eller två roliga saker brukar Microsoft alltid bjuda på ändå. Självklart kommer vi på 99 att följa vad som presenteras, och rapportera här om det mest intressanta!

Är det någon här som använder Surface-produkterna, eller andra Microsoft-prylar? Väntar ni på skäl att uppgradera till en ny Surface Pro, och vad skulle ni bli glada över från Microsoft ikväll? Det som skulle göra mig allra mest förvånad, men också lyckligast, vore om Microsoft återupplivade Zune med en ny modell! Kanske inte helt sannolikt däremot.

Läs mer:

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.