Allt fler äger en smart högtalare

Smarta högtalare blir allt vanligare, och de talande enheterna verkar ha fått ordentlig spridning i USA. Enligt en undersökning av Nielsen äger nästan var fjärde hushåll en smart högtalare och många planerar att köpa fler.

I USA har de smarta högtalaren fått ett rejält fäste bland konsumenterna. 24 procent av hushållen äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare, enligt en studie av Nielsen.

Smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Apples Homepod har under de senaste åren flyttat in i allt fler hem och det verkar inte som att trenden håller på att mattas av. Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. Hela 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.

Vanliga användningsområden

Användarna listar följande användningsområden under en vanlig vecka. Allra vanligast är att lyssna på musik, men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull.

Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.

Lyssna på musik

90%

Söka efter realtidsinformation (väder, trafik)

81%

Söka efter fakta (trivia, historia)

75%

Lyssna på nyheter

68%

Nöjeschatta med röstassistenten

68%

Använda alarm/timers

68%

Läs mer: Amazon släpper en lång rad nya prylar Tidigare den här månaden presenterade Adobe en egen studie som visade att 32 procent av amerikanska konsumenter har en smart högtalare och att siffran kan nå 50 procent innan årets slut. Amazon uppdaterade sina Echo-högtalare så nyligen som förra veckan så den milstolpen kan komma riktigt snart.

Hur är det hemma hos dig? Har du någon smart högtalaren än? Berätta gärna i kommentarerna vilken du har och vad du brukar använda den till.

Källa: Nielsen | Adobe

Kommentarer
9 svar

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Samsung Unpacked bjöd på massor av läckra nyheter, och trivselfaktorn var hög när 99, SweClockers och FZ minglade med sina medlemmar. Här kan du se vår liveström i efterhand!

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.