Allt fler äger en smart högtalare

Smarta högtalare blir allt vanligare, och de talande enheterna verkar ha fått ordentlig spridning i USA. Enligt en undersökning av Nielsen äger nästan var fjärde hushåll en smart högtalare och många planerar att köpa fler.

I USA har de smarta högtalaren fått ett rejält fäste bland konsumenterna. 24 procent av hushållen äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare, enligt en studie av Nielsen.

Smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Apples Homepod har under de senaste åren flyttat in i allt fler hem och det verkar inte som att trenden håller på att mattas av. Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. Hela 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.

Vanliga användningsområden

Användarna listar följande användningsområden under en vanlig vecka. Allra vanligast är att lyssna på musik, men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull.

Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.

Lyssna på musik

90%

Söka efter realtidsinformation (väder, trafik)

81%

Söka efter fakta (trivia, historia)

75%

Lyssna på nyheter

68%

Nöjeschatta med röstassistenten

68%

Använda alarm/timers

68%

Läs mer: Amazon släpper en lång rad nya prylar Tidigare den här månaden presenterade Adobe en egen studie som visade att 32 procent av amerikanska konsumenter har en smart högtalare och att siffran kan nå 50 procent innan årets slut. Amazon uppdaterade sina Echo-högtalare så nyligen som förra veckan så den milstolpen kan komma riktigt snart.

Hur är det hemma hos dig? Har du någon smart högtalaren än? Berätta gärna i kommentarerna vilken du har och vad du brukar använda den till.

Källa: Nielsen | Adobe

Kommentarer
9 svar

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?