Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Allt fler äger en smart högtalare

Smarta högtalare blir allt vanligare, och de talande enheterna verkar ha fått ordentlig spridning i USA. Enligt en undersökning av Nielsen äger nästan var fjärde hushåll en smart högtalare och många planerar att köpa fler.

I USA har de smarta högtalaren fått ett rejält fäste bland konsumenterna. 24 procent av hushållen äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare, enligt en studie av Nielsen.

Smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Apples Homepod har under de senaste åren flyttat in i allt fler hem och det verkar inte som att trenden håller på att mattas av. Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. Hela 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.

Vanliga användningsområden

Användarna listar följande användningsområden under en vanlig vecka. Allra vanligast är att lyssna på musik, men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull.

Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.

Lyssna på musik

90%

Söka efter realtidsinformation (väder, trafik)

81%

Söka efter fakta (trivia, historia)

75%

Lyssna på nyheter

68%

Nöjeschatta med röstassistenten

68%

Använda alarm/timers

68%

Läs mer: Amazon släpper en lång rad nya prylar Tidigare den här månaden presenterade Adobe en egen studie som visade att 32 procent av amerikanska konsumenter har en smart högtalare och att siffran kan nå 50 procent innan årets slut. Amazon uppdaterade sina Echo-högtalare så nyligen som förra veckan så den milstolpen kan komma riktigt snart.

Hur är det hemma hos dig? Har du någon smart högtalaren än? Berätta gärna i kommentarerna vilken du har och vad du brukar använda den till.

Källa: Nielsen | Adobe

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.