Allt fler äger en smart högtalare

Smarta högtalare blir allt vanligare, och de talande enheterna verkar ha fått ordentlig spridning i USA. Enligt en undersökning av Nielsen äger nästan var fjärde hushåll en smart högtalare och många planerar att köpa fler.

I USA har de smarta högtalaren fått ett rejält fäste bland konsumenterna. 24 procent av hushållen äger en smart högtalare och 40 procent av de hushållen äger flera smarta högtalare, enligt en studie av Nielsen.

Smarta högtalare som Amazon Echo, Google Home och Apples Homepod har under de senaste åren flyttat in i allt fler hem och det verkar inte som att trenden håller på att mattas av. Enligt studien har 62 procent av hushållen med en smart högtalare köpt denna under de senaste sex månaderna. Hela 45 procent planerar dessutom att köpa fler enheter.

Vanliga användningsområden

Användarna listar följande användningsområden under en vanlig vecka. Allra vanligast är att lyssna på musik, men 68 procent pratar också med röstassistenten för nöjes skull.

Högtalarna blir mest använda under helgerna, då genomsnittstiden når upp till 72 minuter per dag. Men det är inte mycket lägre på vardagarna, i genomsnitt används den smarta högtalaren 65 minuter per dag.

Lyssna på musik

90%

Söka efter realtidsinformation (väder, trafik)

81%

Söka efter fakta (trivia, historia)

75%

Lyssna på nyheter

68%

Nöjeschatta med röstassistenten

68%

Använda alarm/timers

68%

Läs mer: Amazon släpper en lång rad nya prylar Tidigare den här månaden presenterade Adobe en egen studie som visade att 32 procent av amerikanska konsumenter har en smart högtalare och att siffran kan nå 50 procent innan årets slut. Amazon uppdaterade sina Echo-högtalare så nyligen som förra veckan så den milstolpen kan komma riktigt snart.

Hur är det hemma hos dig? Har du någon smart högtalaren än? Berätta gärna i kommentarerna vilken du har och vad du brukar använda den till.

Källa: Nielsen | Adobe

Kommentarer
9 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.