Apple släpper kreativa läroböcker

Apple vill att du ska göra mer kreativa saker med din Ipad, och släpper böcker om fotografering, videoredigering, musikskapande och teckning gratis att ladda hem.

Apple tycker som bekant att deras produkter är alldeles utmärkta verktyg för att skapa innehåll, och håller regelbundet seminarier i sina butiker om bland annat fotografering, videoredigering, musikskapande och annat kreativt. Nu släpper man också ett antal e-böcker gratis i Apple Books under samlingsnamnet "Everyone Can Create" (alla kan skapa).

Böckerna är fyra till antalet och täcker ämnena foto, video, musik och teckning på och med hjälp av en Ipad. Därtill finns en bok med lärarmaterial för den som vill hålla egna utbildningar. Böckerna finns just nu bara tillgängliga på engelska, men enligt Apple kommer böckerna översättas till fler språk mot slutet av året.

Så om du varit sugen på att använda dina enheter till något mer kreativt än att bara kika på Netflix och Facebook-flödet kan det här vara tillfället du väntat på. Har du kanske dessutom andra bra tips på kurser och resurser på nätet för den som vill lära sig nya grejor? Tipsa oss i kommentarerna!

Läs mer:

Kommentarer
2 svar

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?