Apple släpper kreativa läroböcker

Apple vill att du ska göra mer kreativa saker med din Ipad, och släpper böcker om fotografering, videoredigering, musikskapande och teckning gratis att ladda hem.

Apple tycker som bekant att deras produkter är alldeles utmärkta verktyg för att skapa innehåll, och håller regelbundet seminarier i sina butiker om bland annat fotografering, videoredigering, musikskapande och annat kreativt. Nu släpper man också ett antal e-böcker gratis i Apple Books under samlingsnamnet "Everyone Can Create" (alla kan skapa).

Böckerna är fyra till antalet och täcker ämnena foto, video, musik och teckning på och med hjälp av en Ipad. Därtill finns en bok med lärarmaterial för den som vill hålla egna utbildningar. Böckerna finns just nu bara tillgängliga på engelska, men enligt Apple kommer böckerna översättas till fler språk mot slutet av året.

Så om du varit sugen på att använda dina enheter till något mer kreativt än att bara kika på Netflix och Facebook-flödet kan det här vara tillfället du väntat på. Har du kanske dessutom andra bra tips på kurser och resurser på nätet för den som vill lära sig nya grejor? Tipsa oss i kommentarerna!

Läs mer:

Kommentarer
2 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.