Oneplus 6T får minimal flärp enligt bildläcka

Bilder av kommande Oneplus 6T visar upp en minimal flärp och svart färg i matt och blankt utförande. Vi summerar ihop vad vi kan förvänta oss av telefonen.

Det är ingen hemlighet att Oneplus snart släpper Oneplus 6T, men det har läckt förhållandevis lite om den nya enheten. Nu har Winfuture några bilder på två svarta varianter av mobilen som visar upp en ny minimalistik flärp.

Oneplus 6 har en rätt rejäl flärp som tar upp ungefär en tredjedel av skärmens överkant. Nya 6T får en riktigt liten flärp, så liten det går att göra den precis runt den främre kameran.

Designen är mycket lik Oppos senaste mobil som släpptes i augusti, och det är ingen slump. Oppo och Oneplus ägs av samma företag och Oneplus brukar låna från Oppo, men gör anpassningar för att deras lurar ska locka köpare utanför Kina och Indien som är Oppos huvudsakliga marknader.

Vilka specifikationer 6T kommer att få har inte läckt, men mycket troligt rör det sig om Snapdragon 845 med minst sex gigabyte primärminne, likt Oneplus 6. Oneplus har redan bekräftat att 6T inte kommer att ha någon hörlursport och troligen innebär det att telefonen får ett större batteri. Företaget säger också att nya telefonen kommer att ha en fingeravtrycksläsare under skärmen på framsidan. Det förklarar varför en sådan inte syns någon på baksidan på bilderna från Winfuture.

Kommer med Android Pie

Oneplus 6T lär levereras med Android Pie, eftersom den versionen redan finns till Oneplus 6. Några rykten gör gällande att 6T kommer att säljas via T-Mobile i USA, vilket skulle vara första gången den får direkt stöd från en amerikansk operatör.

När det gäller prislappen blir den något högre än för Oneplus 6 om vi ska tro förhandsuppgifterna. Någonstans kring 550 dollar sägs det att vi kommer få lägga ut för Oneplus 6T, vilket sannolikt skulle hamna runt 6 500 kronor på den svenska marknaden.

När kommer den då? Det återstår att se, men det skulle kunna ske redan i mitten av oktober, vilket skulle vara ungefär en månad tidigare än Oneplus 5T presenterades förra året.

Är du sugen på en Oneplus 6T? Berätta gärna varför i kommentarerna.

Källa: Winfuture (på tyska)

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.