Oneplus 6T får minimal flärp enligt bildläcka

Bilder av kommande Oneplus 6T visar upp en minimal flärp och svart färg i matt och blankt utförande. Vi summerar ihop vad vi kan förvänta oss av telefonen.

Det är ingen hemlighet att Oneplus snart släpper Oneplus 6T, men det har läckt förhållandevis lite om den nya enheten. Nu har Winfuture några bilder på två svarta varianter av mobilen som visar upp en ny minimalistik flärp.

Oneplus 6 har en rätt rejäl flärp som tar upp ungefär en tredjedel av skärmens överkant. Nya 6T får en riktigt liten flärp, så liten det går att göra den precis runt den främre kameran.

Designen är mycket lik Oppos senaste mobil som släpptes i augusti, och det är ingen slump. Oppo och Oneplus ägs av samma företag och Oneplus brukar låna från Oppo, men gör anpassningar för att deras lurar ska locka köpare utanför Kina och Indien som är Oppos huvudsakliga marknader.

Vilka specifikationer 6T kommer att få har inte läckt, men mycket troligt rör det sig om Snapdragon 845 med minst sex gigabyte primärminne, likt Oneplus 6. Oneplus har redan bekräftat att 6T inte kommer att ha någon hörlursport och troligen innebär det att telefonen får ett större batteri. Företaget säger också att nya telefonen kommer att ha en fingeravtrycksläsare under skärmen på framsidan. Det förklarar varför en sådan inte syns någon på baksidan på bilderna från Winfuture.

Kommer med Android Pie

Oneplus 6T lär levereras med Android Pie, eftersom den versionen redan finns till Oneplus 6. Några rykten gör gällande att 6T kommer att säljas via T-Mobile i USA, vilket skulle vara första gången den får direkt stöd från en amerikansk operatör.

När det gäller prislappen blir den något högre än för Oneplus 6 om vi ska tro förhandsuppgifterna. Någonstans kring 550 dollar sägs det att vi kommer få lägga ut för Oneplus 6T, vilket sannolikt skulle hamna runt 6 500 kronor på den svenska marknaden.

När kommer den då? Det återstår att se, men det skulle kunna ske redan i mitten av oktober, vilket skulle vara ungefär en månad tidigare än Oneplus 5T presenterades förra året.

Är du sugen på en Oneplus 6T? Berätta gärna varför i kommentarerna.

Källa: Winfuture (på tyska)

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Samsung Unpacked bjöd på massor av läckra nyheter, och trivselfaktorn var hög när 99, SweClockers och FZ minglade med sina medlemmar. Här kan du se vår liveström i efterhand!

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.