Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft visar Surface Pro 6

Microsoft visar upp den senaste versionen av sin proffsplatta Surface Pro, denna gång med modellnumret 6 och en ny helsvart färgdräkt.

Under Microsofts mediaevent tisdagskvällen svensk tid handlar som väntat mycket om produktfamiljen Surface i olika former. Mest spännande är förmodligen den senaste utgåvan av hybridplattan Surface Pro, som kommer i en ny helsvart design.

Enligt Microsoft är Surface Pro 6, som plattan heter, upp till 67 procent snabbare än sin föregångare, tack vare nya Intel-processorer där det nu finns stöd för fyrkärniga varianter. Detta tack vare att insidan gjorts om med bättre kylning. Detta gör också nya Surface Pro mer strömsnål, och batteritiden ska vara upp till 3,5 timme längre än ärkekonkurrenten Ipad Pro.

Utsidan får som sagt en mattsvart finish, men i övrigt är den väldigt lik den äldre modellen av Surface Pro. Det är samma storlek och vikt, och en likadan 12,3 tums bildskärm som vi sett tidigare. Tråkigt nog saknas fortfarande USB Type-C-anslutning, något som den mindre och klenare Surface Go fick i våras. Det är faktiskt något av en gåta hur Microsofts USB-strategi ser ut.

Surface Pro 6 börjar säljas 16 oktober, och priset börjar på 899 dollar för grundmodellen med i5-processor, vilket borde bli ungefär 10 000 kronor med svensk moms.

Mer Surface-produkter

Med sin nya platta har Microsoft dock bara skrapat på ytan av vad Surface-familjen har att erbjuda. Företaget visar nämligen också upp en nya bärbar dator, Surface Book 2, som ska vara upp till 85 procent snabbare än sin föregångare. Trion av nya produkter avslutas med Surface Studio 2, en ny version av den stationära Windows-datorn med tryckskärm. Här har bildskärmen blivit ljusstarkare och kontrasten bättre.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.