Oneplus öppnar svensk kundservice

Nära inpå den väntade lanseringen av Oneplus 6T meddelar företaget att svenska kunder nu kan få lokal kundservice.

Oneplus har utvecklats snabbt, från att ha varit en liten kinesisk aktör vars första telefon såldes i begränsad kapacitet har företaget vuxit till att verka på marknader över hela världen. Det är dock svårt att expandera alla delar av verksamheten till alla länder, och kundtjänsten har därför varit begränsad till engelska.

Detta blir det dock ändring på nu, och från och med igår kan svenska kunder få hjälp av en svensk kundtjänstavdelning. Detta är resultatet av en undersökning som Oneplus gjorde under Open Ears Forum i Stockholm i våras. Deltagarna fick möjlighet att tycka till om företaget och dess produkter, och en del av återkopplingen handlade om önskan att få kundtjänst på svenska.

Kundtjänsten blir tillgänglig vardagar mellan 8-17, och utöver Sverige finns den även tillgänglig i Danmark, Norge och Finland.

Källa: Oneplus kundtjänst

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?