Äntligen fredag

Se Apple Park i Lego-format

Denna fredag bjuder vi på ett riktigt tappa hakan-imponerande Lego-bygge. Mästerbyggaren Spencer Rezkalla har tagit sig an Apple Park med fantastisk detaljrikedom.

Legomästaren Spencer Rezkalla har specialiserat sig på att göra kopior av riktiga byggnader och nyligen blev han klar med Apple Park. Bygget visar han upp med ett fotoalbum på Flickr och vi tycker det är alldeles utmärkt fredagsunderhållning.

Det gick åt omkring 85 000 bitar för att bygga Apples huvudkontor och det har tagit lite mer än två år att färdigställa. Många av de timmarna gick åt till att studera material från drönare som flugit över området.

Lego-bygget mäter omkring 2 x 1,4 meter och väger 35 kilo.

Tack till fotografen Fabrizio Costantini som låter oss visa några av bilderna här.

Källa: Flickr

Skriven av Ida Blix

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?