LG Watch W7 blandar nytt och gammalt, men mest gammalt

LG presenterar en ny hybridklocka, med mekaniska visare som komplement till en tryckskärm. Men många funktioner saknas, och klockan är både stor och dyr.

Vi väntar fortfarande på Android-klockan som gör Wear OS rättvisa och ger Apple Watch en ordentlig utmaning. Frågan är om LG kan lyckas med sin nya skapelse Watch W7, som börjar säljas senare i oktober. Till skillnad från rena smartklockor är detta en så kallad hybrid, med mekaniska visare framför en rund tryckskärm på 1,2 tum.

Fördelen med riktiga visare är givetvis att klockan kan visa tiden hela tiden, utan att behöva tända LCD-skärmen. Nackdelen är däremot att informationen på skärmen skyms av visarna. För att lösa det finns en knapp som lägger visarna i horisontellt läge, för att underlätta att läsa notiser och meddelanden. Hur bra det fungerar i praktiken får vi återkomma till, men de som testat verkar inte superimponerade.

Watch W7 ser också ut att vara ordentligt stor. Inte alltför mycket störra än 44 millimeters-versionen av Apple Watch till ytan, men betydligt högre och klumpigare. På insidan hittar vi tyvärr inte den nya Snapdragon Wear-kretsen 3100 utan den äldre 2100. Inte heller finns någon pulsmätare, GPS eller mobildata-anslutning. NFC saknas också, vilket innebär att Google Pay inte fungerar från klockan.

LG verkar alltså ha skapat en ganska begränsad klocka, som trots detta går lös på 450 dollar eller över 4 000 kronor. Vi får se hur bra klockan säljer, men det blir knappast den dundersuccé som LG skulle behöva, eller den ambassadör för Wear OS som vi väntar på.

Kommentarer
5 svar

Samsung avtäcker två nya kroppsburna enheter under Galaxy-märket. Dels den smarta klockan Galaxy Watch Active och dels träningsarmbandet Galaxy Fit.

Samsung Unpacked bjöd på massor av läckra nyheter, och trivselfaktorn var hög när 99, SweClockers och FZ minglade med sina medlemmar. Här kan du se vår liveström i efterhand!

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.