LG Watch W7 blandar nytt och gammalt, men mest gammalt

LG presenterar en ny hybridklocka, med mekaniska visare som komplement till en tryckskärm. Men många funktioner saknas, och klockan är både stor och dyr.

Vi väntar fortfarande på Android-klockan som gör Wear OS rättvisa och ger Apple Watch en ordentlig utmaning. Frågan är om LG kan lyckas med sin nya skapelse Watch W7, som börjar säljas senare i oktober. Till skillnad från rena smartklockor är detta en så kallad hybrid, med mekaniska visare framför en rund tryckskärm på 1,2 tum.

Fördelen med riktiga visare är givetvis att klockan kan visa tiden hela tiden, utan att behöva tända LCD-skärmen. Nackdelen är däremot att informationen på skärmen skyms av visarna. För att lösa det finns en knapp som lägger visarna i horisontellt läge, för att underlätta att läsa notiser och meddelanden. Hur bra det fungerar i praktiken får vi återkomma till, men de som testat verkar inte superimponerade.

Watch W7 ser också ut att vara ordentligt stor. Inte alltför mycket störra än 44 millimeters-versionen av Apple Watch till ytan, men betydligt högre och klumpigare. På insidan hittar vi tyvärr inte den nya Snapdragon Wear-kretsen 3100 utan den äldre 2100. Inte heller finns någon pulsmätare, GPS eller mobildata-anslutning. NFC saknas också, vilket innebär att Google Pay inte fungerar från klockan.

LG verkar alltså ha skapat en ganska begränsad klocka, som trots detta går lös på 450 dollar eller över 4 000 kronor. Vi får se hur bra klockan säljer, men det blir knappast den dundersuccé som LG skulle behöva, eller den ambassadör för Wear OS som vi väntar på.

Kommentarer
5 svar

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Det blir borgerligt styre i Stockholm, och under sin första pressträff meddelar det nya styret att Apples planerade butik i Kungsträdgården ska stoppas.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Om du har en stor bildskärm, en busskur och mycket tid över kan du också lura resenärer och ha väldigt roligt.

I vårt forum diskuteras just nu mobilt Bank ID, och om det är en säker metod att legitimera sig eller inte. Vad tycker du själv – litar du på tekniken när du använder mobilt Bank ID?

Apples musiktjänst inleder ett samarbete med textdatabasen Genius, och det börjar med "tusentals" låtar som får texter och fakta.

Google höll lanseringsevent i början av veckan, och självklart handlar veckans frågesport om nyheterna som sökjätten visade upp. Klarar du att få tio rätt?