LG Watch W7 blandar nytt och gammalt, men mest gammalt

LG presenterar en ny hybridklocka, med mekaniska visare som komplement till en tryckskärm. Men många funktioner saknas, och klockan är både stor och dyr.

Vi väntar fortfarande på Android-klockan som gör Wear OS rättvisa och ger Apple Watch en ordentlig utmaning. Frågan är om LG kan lyckas med sin nya skapelse Watch W7, som börjar säljas senare i oktober. Till skillnad från rena smartklockor är detta en så kallad hybrid, med mekaniska visare framför en rund tryckskärm på 1,2 tum.

Fördelen med riktiga visare är givetvis att klockan kan visa tiden hela tiden, utan att behöva tända LCD-skärmen. Nackdelen är däremot att informationen på skärmen skyms av visarna. För att lösa det finns en knapp som lägger visarna i horisontellt läge, för att underlätta att läsa notiser och meddelanden. Hur bra det fungerar i praktiken får vi återkomma till, men de som testat verkar inte superimponerade.

Watch W7 ser också ut att vara ordentligt stor. Inte alltför mycket störra än 44 millimeters-versionen av Apple Watch till ytan, men betydligt högre och klumpigare. På insidan hittar vi tyvärr inte den nya Snapdragon Wear-kretsen 3100 utan den äldre 2100. Inte heller finns någon pulsmätare, GPS eller mobildata-anslutning. NFC saknas också, vilket innebär att Google Pay inte fungerar från klockan.

LG verkar alltså ha skapat en ganska begränsad klocka, som trots detta går lös på 450 dollar eller över 4 000 kronor. Vi får se hur bra klockan säljer, men det blir knappast den dundersuccé som LG skulle behöva, eller den ambassadör för Wear OS som vi väntar på.

Kommentarer
5 svar

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.

Inför lanseringen av Mate 20 Pro skröt Huawei att företagets Kirin 980-processor skulle vara betydligt snabbare än konkurrenten Apples A12 Bionic-processor. Nu har telefonerna gått en match mot varandra.

Google Plus är Facebook-utmanaren som kom av sig, och efter att ännu mer data läckt kommer nu tjänsten att stänga ned redan i april.

Kommer du ihåg Infinity Blade-spelen som ofta visades upp på Apples presentationer som exempel på vad som var tekniskt möjligt på IOS? Epic har nu tagit bort dem från App Store.