LG V40 Thinq får hela fem kameror

Tre till fyra kameror på en telefon är så förra månaden. LG utrustar kommande flaggskeppet med fem istället, tre på baksidan och två där fram.

Det är inte så länge sedan vi höjde på ögonbrynen över att telefoner började utrustas med upp till fyra kameror. Tre kameramoduler på telefonens baksida introducerades med Huawei P20 Pro, men där fanns "endast" en främre selfie-kamera. LG använder telefoner i V-serien som flaggskeppstelefoner med extra allt från företaget, och med LG V40 Thinq innebär det fem kameramoduler.

De tre bakre kameramodulerna kombinerar en normalkamera med 12 megapixel upplösning och 78 graders synfält, en 2x zoom-kamera med samma upplösning och 45 graders synfält samt en vidvinkelkamera med 16 megapixel upplösning och 107 graders synfält. Standardkameran har lägre upplösning än LG G7 Thinq som släpptes i våras, men sensorns pixlar ska vara större vilket ska ge bättre bilder i mörka omgivningar.

Detta ger alltså användaren möjligheten att välja mellan standardbilder, inzoomade bilder och vidvinkelbilder, men det finns även en funktion som heter Triple Shot som tar bilder med alla tre kamerorna samtidigt. Det kanske kan komma till nytta om du inte är säker på vilken sorts kameraläge är bäst för vad det är du försöker fånga på bild.

De främre två selfie-kamerorna är dels en standardkamera med 80 graders synfält, bländaröppning på f/1.9 och 8 megapixel upplösning. Den andra kameran är en vidvinkelkamera på 5 megapixel och 90 graders synfält samt bländaröppning på f/2.2. På pappret låter det som kameraentusiastens dröm, men det återstår att se hur bra de olika kameramodulerna är jämfört med marknadens bästa.

I övrigt har LG V40 Thinq ungefär de specifikationer man kan förvänta sig nådens år 2018. Den har en OLED-skärm på 6.4 tum och den senaste systemkretsen Snapdragon 845 från Qualcomm. Det backas av 6 gigabyte primärminne, 64 gigabyte intern lagring som kan kompletteras av minneskort, vatten- och dammtålighet enligt IP68-standarden och trådlös laddning.

Något som fortfarande särskiljer LG från många konkurrenter är att V40 Thinq utrustas med en 3,5-millimeters hörlursingång som backas av telefonens fyra förstärkarenheter (DAC). Den som äger ett par riktigt maffiga hörlurar kommer alltså sannolikt få sitt ljudliga lystmäte mättat här, och den som inte gillar hörlurar ska kunna njuta av rejäla volym från Boombox-högtalarna.

Batterikapaciteten växer från föregångaren till 3 300 milliamperetimmar, vilket är en trevlig förbättring men inte på nivå med vad de bästa flaggskeppen på Android-marknaden erbjuder idag. Jag var inte helt nöjd med batteritiden när jag testade LG G7 Thinq, och risken finns att V40 Thinq går samma öde till mötes i jämförelse med Samsungs och Huaweis jättetelefoner.

LG V40 Thinq ska kosta runt 900 amerikanska dollar i sin grundkonfiguration och gå uppåt i prisnivå därifrån. Vi har ännu inte fått bekräftelse från svenska representanter om telefonen kommer hit eller vad den kommer kosta om den gör det, men så fort vi får konkreta uppgifter uppdaterar vi informationen här.

Kommentarer
8 svar

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.