Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

LG V40 Thinq får hela fem kameror

Tre till fyra kameror på en telefon är så förra månaden. LG utrustar kommande flaggskeppet med fem istället, tre på baksidan och två där fram.

Det är inte så länge sedan vi höjde på ögonbrynen över att telefoner började utrustas med upp till fyra kameror. Tre kameramoduler på telefonens baksida introducerades med Huawei P20 Pro, men där fanns "endast" en främre selfie-kamera. LG använder telefoner i V-serien som flaggskeppstelefoner med extra allt från företaget, och med LG V40 Thinq innebär det fem kameramoduler.

De tre bakre kameramodulerna kombinerar en normalkamera med 12 megapixel upplösning och 78 graders synfält, en 2x zoom-kamera med samma upplösning och 45 graders synfält samt en vidvinkelkamera med 16 megapixel upplösning och 107 graders synfält. Standardkameran har lägre upplösning än LG G7 Thinq som släpptes i våras, men sensorns pixlar ska vara större vilket ska ge bättre bilder i mörka omgivningar.

Detta ger alltså användaren möjligheten att välja mellan standardbilder, inzoomade bilder och vidvinkelbilder, men det finns även en funktion som heter Triple Shot som tar bilder med alla tre kamerorna samtidigt. Det kanske kan komma till nytta om du inte är säker på vilken sorts kameraläge är bäst för vad det är du försöker fånga på bild.

De främre två selfie-kamerorna är dels en standardkamera med 80 graders synfält, bländaröppning på f/1.9 och 8 megapixel upplösning. Den andra kameran är en vidvinkelkamera på 5 megapixel och 90 graders synfält samt bländaröppning på f/2.2. På pappret låter det som kameraentusiastens dröm, men det återstår att se hur bra de olika kameramodulerna är jämfört med marknadens bästa.

I övrigt har LG V40 Thinq ungefär de specifikationer man kan förvänta sig nådens år 2018. Den har en OLED-skärm på 6.4 tum och den senaste systemkretsen Snapdragon 845 från Qualcomm. Det backas av 6 gigabyte primärminne, 64 gigabyte intern lagring som kan kompletteras av minneskort, vatten- och dammtålighet enligt IP68-standarden och trådlös laddning.

Något som fortfarande särskiljer LG från många konkurrenter är att V40 Thinq utrustas med en 3,5-millimeters hörlursingång som backas av telefonens fyra förstärkarenheter (DAC). Den som äger ett par riktigt maffiga hörlurar kommer alltså sannolikt få sitt ljudliga lystmäte mättat här, och den som inte gillar hörlurar ska kunna njuta av rejäla volym från Boombox-högtalarna.

Batterikapaciteten växer från föregångaren till 3 300 milliamperetimmar, vilket är en trevlig förbättring men inte på nivå med vad de bästa flaggskeppen på Android-marknaden erbjuder idag. Jag var inte helt nöjd med batteritiden när jag testade LG G7 Thinq, och risken finns att V40 Thinq går samma öde till mötes i jämförelse med Samsungs och Huaweis jättetelefoner.

LG V40 Thinq ska kosta runt 900 amerikanska dollar i sin grundkonfiguration och gå uppåt i prisnivå därifrån. Vi har ännu inte fått bekräftelse från svenska representanter om telefonen kommer hit eller vad den kommer kosta om den gör det, men så fort vi får konkreta uppgifter uppdaterar vi informationen här.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.